Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για ελέγχους από ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με την έκοδση από ΟΠΕΚΠΕ έχουμε την 9η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 85112/27.7.2015 εγκυκλίου για τις «Διαδικασίες Ελέγχων του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης και λοιπών καθεστώτων & μέτρων στήριξης στα πλαίσια των ΚΑΝ. (ΕΕ) 1306/2013 & 229/2() 13 »

Αναφέρει σύμφωνα με το απόσπασμα για ιδιόκτητα και μισθωμένα:

ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ & ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΙΝΔΎΝΟΥ

Α. Ιδιόκτητα Αγροτεμάχια


1) Ελέγχεται η ταυτοποίησή των δηλωθέντων στοιχείων στην ΕΑΕ με τα αναγραφόμενα στην βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης του ελεγχόμενου ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου που διατίθενται από την ΑΑΔΕ σε ηλεκτρονική μορφή, για το συγκεκριμένο έτος αιτήσεων. Εφόσον κριθεί απαραίτητο για τον απόκτηση ασφαλούς γνώμης ελέγχεται η δήλωση βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης προηγούμενων και επομένων ετών από το συγκεκριμένο έτος ελέγχου.
2) Επιβεβαιώνεται, η χρήση του αγροτεμαχίου με τις γεωχωρικές μεθόδους που έχει στη διάθεση του ο ελεγκτής καθώς και με επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η χρήση γης και όχι μόνο εντοπισμός του αγροτεμαχίου.
3) Στην περίπτωση που δεν επιβεβαιώνεται η ταυτοποίηση των δηλωθέντων στοιχείων τα αντίστοιχα κατά περίπτωση αγροτεμάχια μηδενίζονται ή μειώνονται αναλόγως των ευρημάτων του ελέγχου ταυτοποίησης και η επιτροπή ελέγχου ενημερώνει με κάθε πρόσφορο μέσο, τον ελεγχόμενο ότι μπορεί να υποβάλλει εάν το επιθυμεί ένσταση εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την λήψη τουΟ.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.– Διεύθυνση Άμεσων Ενισχύσεων & Αγοράς, Διεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων σχετικού εγγράφου του ΟΠΕΚΕΠΕ, προσκομίζοντας σαρωμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε ευκρινή φωτοαντίγραφα μέσω ταχυδρομείου, ως συμπληρωματικά δικαιολογητικά που να περιλαμβάνουν ισχυρό νομικό τίτλο.
4) Σε περίπτωση που δεν προσκομίζονται τα αντίστοιχα κατά περίπτωση παραστατικά η ένσταση απορρίπτεται ενημερώνεται o ελεγχόμενος για το αποτέλεσμα της εξέτασης της ένστασης. 5) Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία που ακολουθεί μετά την ενημέρωση του ελεγχόμενου και η προσκόμιση παραστατικών εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών αφορά διαδικασία ενστάσεων.

B. Για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια

1. Κατά τη διαδικασία ελέγχεται α) κατά πόσο είναι νόμιμο το παραστατικό χρήσης (μισθωτήριο) μη ιδιόκτητων (ενοικιαζόμενων) αγροτεμαχίων και β) η ταυτοποίησή των δηλωθέντων στοιχείων στην ΕΑΕ, στο μισθωτήριο και στην βεβαίωση δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης του ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή του αγροτεμαχίου που διατίθενται από την ΑΑΔΕ σε ηλεκτρονική μορφή, για το συγκεκριμένο έτος αιτήσεων, εκτός των περιπτώσεων που αφορούν στα έτη που δεν ήταν υποχρεωτική η αναγραφή ΑΤΑΚ στην ΕΑΕ. Ειδικά για τις τελευταίες περιπτώσεις, η επιτροπή ελέγχου ενημερώνει τον ελεγχόμενο ότι πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά. Εφόσον κριθεί απαραίτητο για τον απόκτηση ασφαλούς γνώμης ελέγχεται η δήλωση βεβαίωσης
δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης προηγούμενων και επομένων ετών από το συγκεκριμένο έτος ελέγχου.
2. Εάν μετά από την προσκόμιση και τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών υπάρχουν ενδείξεις δημιουργίας τεχνητών προϋποθέσεων λήψης ενισχύσεων για εκτάσεις άνω των 2Ηα ανά παραγωγό, ο παραγωγός καλείται να προσκομίσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά 1 που να περιλαμβάνουν ισχυρό νομικό τίτλο του εκμισθωτή προκειμένου να υπάρξει απόφαση από τους ελεγκτές αποδοχής των μισθωτηρίων για τα ελεγχόμενα αγροτεμάχια ή όχι.

Αναλυτική η εγκύκλιος:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ