Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών όλων των επιλαχόντων του Βορείου Αιγαίου

Για το πρόγραμμα στήριξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», όσον αφορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής2 ΣΥΡΖΙΑ κΜπουρνούς ώστε να ενταχθούν σε αυτό – χωρίς άλλη καθυστέρηση – όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020, οι επιλαχόντες νέοι αγρότες του Βορείου Αιγαίου που αποκλείονται λόγω ανεπάρκειας πιστώσεων»

Στις 18 Αυγούστου 2022 αναρτήθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου των αιτημάτων ένταξης στο υπομέτρο 6.1 – «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων αποκάλυψε ότι η ανεπάρκεια πιστώσεων για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποκλείει, δυστυχώς, 234 νέους αγρότες του Βορείου Αιγαίου, που, ενώ οι αιτήσεις τους πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, δεν επιλέγονται για στήριξη επειδή δεν καλύπτονται από το όριο της προβλεφθείσας χρηματοδότησης.

Με ισχυρή την πεποίθηση ότι είναι απολύτως αναγκαία η συνεχής και ουσιαστική στήριξη του αγροκτηνοτροφικού και αλιευτικού κόσμου των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, θεωρούμε αναγκαίο να αυξηθούν οι πιστώσεις του εν λόγω Προγράμματος, ώστε να ενταχθούν χωρίς καθυστέρηση όλοι οι επιλαχόντες νέοι αγρότες.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί στην απαιτούμενη αύξηση των πιστώσεων για το πρόγραμμα στήριξης «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», όσον αφορά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να ενταχθούν όλες οι επιλεχθείσες αιτήσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

Μπουρνούς Ιωάννης

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ