Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρου Αραχωβίτη με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό

Συνάντηση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποιήθηκε χθες 20/1/2021 ύστερα από πρόσκληση του νέου Υπουργού. Κατά την συνάντηση τέθηκαν από τον Υπουργό ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που βρίσκονται στην άμεση επικαιρότητα αλλά και θέματα σχεδιασμού πολιτικής. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ζητήματα των πληρωμών των επιδοτήσεων του 2020 όπου υπήρξε μεγάλη αστοχία, οι ενισχύσεις λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ζητήματα αλιείας, η πορεία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η προετοιμασία για την νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Σ. Αραχωβίτης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πρόσκληση, του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του και του επισήμανε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στα θέματα που τέθηκαν. Τόνισε ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί η έγκαιρη, δίκαιη και αξιόπιστη καταβολή των ενισχύσεων στους παραγωγούς, η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Επίσης κατέστησε σαφές ότι ιδεοληψίες για συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε δημόσια κοινωφελή αρδευτικά έργα και στην γεωργική ασφάλιση, που θα προσδοκούν κέρδος σε βάρος των αγροτών, δεν θα βρουν καμία συναίνεση.

Τα προβλήματα που είναι συσσωρευμένα στην πρωτογενή παραγωγή, λόγω της πανδημίας και του ανεπαρκούς χειρισμού μέχρι τώρα από την κυβέρνηση, δεν μπορούν να περιμένουν.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ