Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης για το αγροτικό πετρέλαιο

«Η απόφαση-εμπαιγμός της κυβέρνησης να δώσει κάποια ψίχουλα σε πολύ λίγους αγρότες και να τα βαφτίσει ως επιστροφή φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο», αναφέρει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, σε σχετική της ανακοίνωση για το θέμα.

Παράλληλα, η ΠΕΜ, επισημαίνει τα εξής:   

«Το γεγονός ότι βγήκαν σε συνεντεύξεις ο Πρωθυπουργός και μετέπειτα δυο υπουργοί για να το ανακοινώσουν με στόμφο δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ταΐσει σανό αλλά μόνο γέλια προκαλεί.

            Σανό τρώνε τα ζώα και όχι οι αγρότες και με την ευκαιρία πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να επιδοτήσει τις ζωοτροφές που έχουν γίνει πανάκριβες και απρόσιτες αν θέλει να υπάρχει συνέχεια της ελληνικής κτηνοτροφίας.

            Η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού τον Μάιο 2019 στην Λάρισα για επιστροφή φόρου καυσίμων αποδείχτηκε ότι τελικά ήταν μόνο για τα ψηφαλάκια των αγροτών.

            Τέρμα η κοροϊδία – φτάνουν πια τα ψέματα!

            «Δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες» μας λένε. Τότε πως οι ίδιες δημοσιονομικές συνθήκες επιτρέπουν να δίνετε 370 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για επιστροφή φόρου καυσίμων και αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, ξενοδόχους, κλινικάρχες;  Μα επειδή και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών των ομάδων που είναι μια χούφτα.

Σε ποια ζυγαριά και με ποια κριτήρια δίνει η κυβέρνηση  σε μια χούφτα 370 εκατομμύρια και μόλις 50 εκατομμύρια και αυτά μόνο για μια χρονιά σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες;

Οι αγρότες είναι 400.000 οικογένειες και από το επάγγελμα τους ζουν και δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι καθώς παράγουμε προϊόντα και πρώτη ύλη.

Δεν θα περάσει το αίσχος να δοθεί η επιστροφή φόρου καυσίμων μόνο σε όσους αγρότες βρίσκονται σε συνεργατικά σχήματα ή νέους αγρότες; Οι υπόλοιποι είναι παιδιά κατώτερου Θεού; Δεν καίει πετρέλαιο το τρακτέρ τους;

Ξέρουμε γιατί το κάνετε. Επιδιώκετε το διαχωρισμό των ίδιων των αγροτών. Να τους στρέψετε τον έναν ενάντια στον άλλο γιατί έτσι πιστεύετε ότι θα είναι πιο εύκολο να περάσετε την πολιτική σας. Όμως δεν θα γλιτώσετε επειδή έτσι  ενισχύετε την αποφασιστικότητα μας και την ενότητά μας να ανατρέψουμε την  αντιλαϊκή πολιτική σας στους δρόμους του αγώνα.

Ακόμη όμως και αυτή η επιστροφή είναι πολύ πίσω από ότι δινόταν.. Το 2015 η επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν 185 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και βέβαια τότε με πολύ χαμηλότερη τιμή το λίτρο πετρελαίου, συνολικά πιο φθηνά τα μέσα και εφόδια, η ενέργεια, το κόστος ζωής.

Η εξαγγελία σας ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ του τρακτέρ είναι, μια-δυο ημέρες δουλειάς στο χωράφι μας.

Δεν θα περάσει ο εμπαιγμός σε βάρος μας

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει και διεκδικεί αφορολόγητο πετρέλαιο και δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αυτό.

Όπως το δίνετε απλόχερα μαζί και με άλλα προνόμια με καμάρι στους εφοπλιστές θα το δώσετε και στους αγρότες!

Οργανώνουμε και δυναμώνουμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με αυτά τα όπλα στα χέρια μας. Έχουμε  τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο των αιτημάτων μας.

Όποτε βγήκαμε στους δρόμους του αγώνα με μαζική συμμετοχή και ενότητα στο πλαίσιο αιτημάτων, πάντα είχαμε κατακτήσεις.

Ποτέ και τίποτα δεν μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση. Πρέπει να  νιώσουν την δύναμη και την αποφασιστικότητα μας»!

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ