Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
spot_img
spot_img
spot_img

Πήρε τελικά παράταση 3μήνες η υλοποίηση των σχεδίων βελτίωσης το 20%

spot_img

Σύμφωνα με το δτ του ΥΠΑΑΤ αναφέρεται ότι: Παράταση υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 συνολικά για όλη τη χώρα έχει υπογραφεί, ύστερα από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Γιώργο Γεωργαντά, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ειδικότερα η προθεσμία υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης – Δράσεις: 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020» είναι πλέον για όλη τη χώρα η 30ή Νοεμβρίου 2022. Παρατείνεται για τις περισσότερες περιπτώσεις 3 μήνες και ενοποιείται η προθεσμία, διευκολύνοντας τους δικαιούχους που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να υλοποιήσουν τα εγκεκριμένα από το 2019 και 2020 Σχέδια Βελτίωσης και αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω κυρίως καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην προμήθεια των γεωργικών οχημάτων εξαιτίας των συνολικών καθυστερήσεων που υφίστανται στο χώρο της εμπορίας οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι δεν  πρόκειται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ

Να επισημανθεί ότι ο κος Γεωργαντάς μιλούσε για 1 μήνα παράταση, από ότι φαίνεται οι κοι Παπαγιαννίδης και Στύλιος είχανε άλλη γνώμη.

Του Ντίνου Μακά

Δείτε παλιότερες αναρτήσεις:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ