Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέος νόμος για τις σταβλικές εγκαταστάσεις

Νέο σχέδιο νόμου- ακόμα ένα από τα πολλά τα τελευταία έτη- κατατέθηκε στη Βουλή που αφορά τον εκσυγχρονισμό της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Τ Δασαρχεία παραμένουν αν και θα μπορούσαν να παραληφθούν με την προσκόμιση των συμβολαίων ή μισθωτηρίων με μεταγραφή υποθυκοφυλακείου ή αντίγραφο κτηματολογίου.Αν και αναφέρεται ότι τα κατά τόπους δασαρχεία είναι υποχρεωμένα να απαντήσουν στα αιτήματα για αδειοδότηση εντός δύο μηνών, αυτό στην πράξη θα φανεί δύσκολο. Αναλυτικότερα:

Σκοπός του παρόντος νόμου, είναι η απλοποίηση της ίδρυσης και λειτουργίας (ή εγκατάστασης) των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατάσσονται, ανάλογα με το είδος της κατασκευής και τη μορφή τους, στις ακόλουθες κατηγορίες: Κατηγορία πρώτη: Πρόχειρα καταλύματα ζώων, για τα οποία δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας. Κατηγορία δεύτερη:

1) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένους τύπους κτηνοτροφικών στεγάστρων με σκελετό θερμοκηπίου, για τις οποίες απαιτείται πιστοποιητικό τήρησης του τύπου κατασκευής από την αρμόδια Πολεοδομία.

2) Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μέγεθος μέχρι 300 τ.μ. και κατασκευάζονται σύμφωνα με εγκεκριμένα πρότυπα κατασκευών, για τις οποίες απαιτείται πιστοποιητικό τήρησης των προτύπων κατασκευής από την αρμόδια Πολεοδομία. Κατηγορία τρίτη: Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για τις δραστηριότητες που κατατάσσονται στην κατηγορία, απαιτείται η έκδοση έγκρισης ίδρυσης και για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών απαιτείται η γνωστοποίηση λειτουργίας.

Αναλυτικά το σχέδιο νόμου:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ