Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες αιτήσεις για επιδότηση ζωοτροφών για 1 βδομάδα

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17/03/2023 έως 23/03/2023. Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 4.100.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Το ΥΠΑΑΤ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,1 εκ. €.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021 των κλάδων αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-03-2023 έως 23-03-2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι μέσα και από τις δύο προσκλήσεις του μέτρου 22 διατέθηκαν συνολικά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας πόροι της τάξης των 98,3 εκ. €.

Αφορά τους αιγοπροβατοτρόφους και τους βοοτρόφους (Υπομέτρο 1 και 2).

Για τον τομέα της αιγο-προβατοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης θα κυμαίνεται από
100€ έως και 5.480€ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα με την κλάση που ανήκει ο κάθε δικαιούχος και την έδρα της εκμετάλλευσης, βάσει του αριθμού των ενήλικων ζώων που κατέχει, όπως αυτός προσδιορίζεται από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που η έδρα τους βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές (συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%. Για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επαυξημένο κατ’ αποκοπή ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Για τον τομέα της βοοτροφίας το εφάπαξ ποσό στήριξης θα κυμαίνεται από 120€ έως και 7.000€ ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση, ανάλογα με την κλάση που ανήκει ο κάθε δικαιούχος και την έδρα της εκμετάλλευσης, βάσει του αριθμού των βοοειδών που κατέχει, όπως αυτός προσδιορίζεται από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), για το έτος αιτήσεων 2021 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων στις 15 Οκτωβρίου 2022 ή το πιο πρόσφορο έτος αναφοράς για τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται σε νησιωτικές περιοχές
(συμπεριλαμβανόμενης Εύβοιας και Κρήτης) τα ποσά κάθε κλάσης προσαυξάνονται κατά 15%. Για τους κτηνοτρόφους των οποίων η έδρα εκμετάλλευσης βρίσκεται στις
πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας ορίζεται επίσης επαυξημένο κατ’ αποκοπή
ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση.

Δείτε όλη την πρόσκληση:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ