Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μειωμένα 42% τα κέρδη της ινδικής κατασκευάστριας αγροχημικών UPL

Πτώση 42,6% στα κέρδη του α’ τριμήνου του έτους ανακοίνωσε η ινδική εταιρία παραγωγής χημικών γεωργικών προϊόντωv UPL Ltd (UPLL.NS) εξαιτίας της αύξησης του κόστους των πρώτων υλών.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του κατασκευαστή ζιζανιοκτόνων και εντομοκτόνων μειώθηκαν σε 7,92 δισεκατομμύρια ρουπίες (96,88 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από 13,79 δισεκατομμύρια ρουπίες ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα της εταιρείας από τις δραστηριότητες αυξήθηκαν 4,5% σε 165,69 δισεκατομμύρια ρουπίες, με τις δραστηριότητές της στη Λατινική Αμερική να ανέρχονται περίπου στο 39% των συνολικών εσόδων. Η Βόρεια Αμερική ήρθε δεύτερη με 18,16%.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει την αύξηση των συνολικών δαπανών κατά 11,2% στα 154,80 δισεκατομμύρια ρουπίες, με το κόστος των υλικών να αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα αυτού στα 98,21 δισεκατομμύρια ρουπίες.

Το τρίμηνο επηρεάστηκε από την ταχεία πτώση των τιμών των προϊόντων και τις καθυστερήσεις στην περίοδο φύτευσης, ανέφερε η UPL. «Η πτώση των τιμών των προϊόντων μετά την κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με την αύξηση της προσφοράς από την Κίνα, το κόστος αδράνειας…» επηρέασε επίσης το τρίμηνο, πρόσθεσε η εταιρεία.

Το καθαρό χρέος ανήλθε στα 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Μαρτίου 2023, 3% πάνω από τις προβλέψεις της εταιρείας των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ