Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη συμφωνία στην Σαλονίκη μεταξύ ομίλου Ευθυμιάδη και Σπ.Ανδριώτη

Με επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη Παρασκευή πρωί 10 Σεπτεμβρίου 2021, γνωστοποιείται ότι η εταιρεία αγροτικών εφοδίων «Κ&Ν Ευθυμιάδης ΜΑΒΕΕ», μέλος του ομίλου «Redestos – Efthymiadis Agrotechnology Group», στο πλαίσιο της αναπτυξιακής της πολιτικής, προχωράει στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της μέσω της ενσωμάτωσης όλων των σπόρων σποράς που ανέπτυσσε, παρήγαγε και διακινούσε ως τώρα η εταιρεία Σ. Ανδριώτης A.E. στην Ελληνική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Κ&Ν  Ευθυμιάδης εξαγοράζει την πλήρη δραστηριότητα σπόρων της Σ. Ανδριώτης Α.Ε., η οποία εκτείνεται σε 4 σημαντικές για την Ελλάδα καλλιέργειες: το βαμβάκι, τα σιτηρά, τον ηλίανθο και τα λειμώνια φυτά.

Στο βαμβάκι μεταβιβάζεται όλο το χαρτοφυλάκιο των υφιστάμενων και ευρέως γνωστών ποικιλιών «Deltapine» (D&PL) της Bayer AG, τις οποίες επί δεκαετίες και πολύ επιτυχημένα διακινούσε στην Ελλάδα η Ανδριώτης Α.Ε., συν κάποιες νέες, ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας, ποικιλίες του ίδιου οίκου, που αναπτύσσονται ήδη.

Στα σιτηρά μεταβιβάζεται όλο το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ποικιλιών σκληρού σίτου του οίκου «Produttori Sementi Bologna» (PSB) της Syngenta που διακινούσε στην Ελλάδα τα τελευταία αρκετά χρόνια η Ανδριώτης Α.Ε., αυξάνοντας συνεχώς την παρουσία της στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στον ηλίανθο, μεταβιβάζεται το χαρτοφυλάκιο υβριδίων του Γαλλικού οίκου “Lidea Seeds” (πρώην Euralis), με τα οποία κατάφερε να έχει σημαντική παρέμβαση στην αγορά με έμφαση σε  υβρίδια ηλίανθου ειδικών ποιοτικών προδιαγραφών που ζητάει και πριμοδοτεί η βιομηχανία.

Τέλος, στα λειμώνια (φυτά για δημιουργία τεχνητών λιβαδιών βοσκής), μεταβιβάζεται το πλήρες χαρτοφυλάκιο ποικιλιών και μειγμάτων για λειμώνες του Ολλανδικού οίκου Barenbrug, εκ των παγκόσμιων ηγετών στα γρασίδια γενικότερα, με ισχυρή παρουσία στην Ελληνική αγορά.

Ο κ. Βασίλης Ανδριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Σ. Ανδριώτης Α.Ε., δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε μια συμφωνία για την απρόσκοπτη  μεταβίβαση όλης της δραστηριότητας σπόρων που με επαγγελματισμό και ιδιαίτερο ζήλο δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια. Είμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του συνεχιστή αυτής της προσπάθειας θέλοντας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των συνεργατών μας και των καινοτόμων προϊόντων τους. Πιστεύουμε ότι οι διεθνείς οίκοι με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο καλά όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορέσουν να συνεχίσουν την θετική τους πορεία μαζί με την Κ&Ν Ευθυμιάδη στην Ελληνική αγορά».

Ο κ. Θύμης Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Redestos – Efthymiadis Agrotechnology Group, τόνισε: «Εκτιμώ πως αυτή η  ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενδυναμώνει σημαντικά τη παρουσία μας στον χώρο των πιστοποιημένων σπόρων σποράς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το φυτικό γενετικό υλικό που διακινούσε ως τώρα η Ανδριώτης Α.Ε., πέρα από αξιόλογα ποσοστά αγοράς, έχει καταφέρει να ενσωματώσει ιδιαίτερα και μοντέρνα χαρακτηριστικά που να το κάνουν πιο επιθυμητό τόσο στον αγρότη όσο και στους μετέπειτα κρίκους τις αλυσίδας αξίας των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων».

Ο κ. Βάσος Ευθυμιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΜΑΒΕΕ, επισήμανε: «Η εξαγορά του συνόλου της εμπορικής δραστηριότητας της Ανδριώτης Α.Ε. συνάδει πλήρως με τη στρατηγική μας για ισόρροπη ανάπτυξη με προϊόντα ιδιαίτερης αξίας κι αναγνωρισιμότητας και στο τομέα των σπόρων σποράς. Φέρνει στην εταιρεία μας ισχυρά νέα εμπορικά σήματα, δυναμικά προϊόντα που είναι συμπληρωματικά με τα ήδη υπάρχοντα, αλλά και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Με την πλήρη γκάμα προϊόντων μας, όπως και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, στόχος μας πάντα είναι να οδηγούμε τις εξελίξεις στην Ελληνική γεωργία του αύριο».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τα sites:

www.efthymiadis.grwww.redestos.grwww.andriotis.eu

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ