Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου-επίσκεψη Ισπανού

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου «Bune Coop» και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων «Βους Ελλάς» είχαν την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στο Αργυροπούλι, την Δευτέρα 22 Μαΐου, τον Ισπανό  ανθρωπολόγο Santiago J. Carralero Benítez.

Ο Santiago J. Carralero Benítez, ανθρωπολόγος και ιδρυτής του ισπανικού δικτύου YURTA Association καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος του Naturally NOMADS environment-educational project (2022-2027), έχει ειδίκευση στις νομαδικές-παραδοσιακές κοινότητες. Έχει συνεργαστεί με την Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας FAO και την IFAD των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη, την World Alliance of Mobile Indigenous People (WAMIP), την IUCN και άλλους οργανισμούς που υποστηρίζουν την ποιμενικότητα.

Τα μέλη των δύο συνεταιρισμών, με την βοήθεια της Δρ. Δέσποινας Καρατοσίδη, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν την κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Θεσσαλία, εστιάζοντας σε θέματα όπως η συμβολή των συνεταιρισμών, ο ρόλος της μετακινούμενης κτηνοτροφίας και η σύνδεση της με τον πολιτισμό και την κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Santiago J. Carralero Benítez μας παρουσίασε υλικό που έχει συλλέξει για το ποιμενικό σύστημα εκτροφής όπως αυτό λειτουργεί σε διάφορες χώρες του πλανήτη ενώ είχαμε την δυνατότητα να κουβεντιάσουμε μαζί του και για τις βλέψεις και τις προοπτικές του αντίστοιχου συστήματος στην χώρα μας.

Ο ίδιος προσκάλεσε επίσημα τα μέλη των συνεταιρισμών μας στην χώρα του για την διεξαγωγή επιτόπιων επισκέψεων σε αντίστοιχους φορείς και κτηνοτροφικές μονάδες.  

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ