Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΤΗΝΟΤPΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: «Το τέλος της κτηνοτροφίας έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κ. Μητσοτάκης»

  • Αν δεν στηριχθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι, τότε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, θα πρέπει να μετονομαστεί σε  Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας

Σφοδρή επίθεση προσωπικά προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εξαπολύει μέσω ανοιχτής επιστολή, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, την οποία υπογράφουν τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Ζήσης Παρλίτσης, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, Αντώνης Τσίτσιας και Άρης Γαϊτάνης, όπου, μεταξύ των άλλων,επισημαίνεται ότι αν δεν στηριχθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι, τότε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , θα πρέπει να μετονομαστεί σε  Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή, έχει ως εξής:

«Σε μια ύστατη προσπάθειά μας, σαν Κτηνοτροφικός Σύλλογος, σας ενημερώνουμε ότι αφού έχουμε στείλει δεκαεννέα επιστολές, πλέον προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Φεβρουάριο του 2021έως τον Φεβρουάριο του 2022 (σε διάστημα ενός χρόνου) και αφού έχουμε ενημερώσει και τους τρεις (3) υπουργούς για την τραγική κατάσταση της κτηνοτροφίας, απαντήσεις ή ακόμα καλύτερα, πράξεις προς το καλύτερο ΔΕΝ έχουμε δει  ΑΚΟΜΑ!

Αφού μας απαξιώνετε έτσι απλά, τα συμπεράσματά μας είναι ότι:

  • ή δεν θέλετε τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα
  • ή ίσως θέλετε να γίνετε ο πρώτος πρωθυπουργός που θα δώσει το οριστικό ΤΕΛΟΣ στην κτηνοτροφία

Επίσης σας θυμίζουμε:

α) Ρήτρα Αναπροσαρμογής: όταν μια κτηνοτροφική μονάδα πλήρωνε τον μήνα 200 ευρώ για ρεύμα και τώρα πληρώνει 800 ευρώ, με την μείωση από το κράτος του ποσού των 120 ευρώ, αυτό το ποσό δεν είναι επιδότηση, είναι κοροϊδία.

β) Πετρέλαιο: όταν το πετρέλαιο είναι το βασικό καύσιμο για το μέσο κίνησης των κτηνοτρόφων και από 1,110 ευρώ, πήγε 2 ευρώ και από αυτά το  1,36 είναι φόρος, αυτό είναι ληστεία.

γ) Όταν οι ζωοτροφές έχουν αύξηση ποσοστού 50% αυτό είναι αισχροκέρδεια

δ) Οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν και είναι τραγικές και αυτό υποδηλώνει ανικανότητα

ε) Μετά τις εξαγγελίες του υπουργού για οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ, όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος γέλασε, γιατί αυτό ακούστηκε σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο.

Πλέον, ο κτηνοτροφικός κόσμος θεωρεί πως το ΤΕΛΟΣ της κτηνοτροφίας, έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκος Μητσοτάκης!

Υ.Γ. 1  Για να σώσουμε ότι σώζεται, αν προλαβαίνουμε, θέλουμε να δοθούν στο χέρι 20 ευρώ/αιγοπρόβατο

Υ.Γ. 2 Για να μην γίνει το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Υπουργείο Αγροτικής Καταστροφής & Ατροφίας»

Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος Ζήσης Παρλίτσης, ο αντιπρόεδρος Αργύρης Μπαϊραχτάρης, ο Γραμματέας Αντώνης Τσίτσιας και ο ταμίας  Άρης Γαϊτάνης

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση η κα Λιακούλη που αναφέρει:

Ε. Λιακούλη: «Στη Βουλή ο κίνδυνος αφανισμού των κτηνοτρόφων της Λάρισας»

                Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησηςπρος τοναρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την απόγνωση των κτηνοτρόφων της Λάρισας, οι οποίοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

      Συγκεκριμένα, στην επίκαιρη ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Σε αυτήν την σκληρά δοκιμαζόμενη εποχή, μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης υγειονομικής, οικονομικής, κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, ο αγροτικό-κτηνοτροφικός τομέας της Λάρισας και όλης της χώρας έχει πληγεί βαρύτατα.  Χαριστική βολή στην δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει, έδωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία,  ο οποίος, εκτός από τις ανυπολόγιστες και τραγικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές,  με την αναστάτωση που έχει επιφέρει στην παγκόσμια αγορά ως προς την  διακίνηση προϊόντων σε επίπεδο πρώτων υλών, φαίνεται να οδηγεί σε μια επισιτιστική κρίση διεθνούς κλίμακας.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για επάρκεια των προϊόντων, ενδεικτικό της δυσχέρειας που προκαλείται λόγω τόσο των υπέρογκων αυξήσεων στις ζωοτροφές όσο και των σημαντικών ελλείψεων που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είναι και η σημαντική μείωση των ποσοτήτων γάλακτος.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δυσμενείς συνθήκες έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση  και έντονη απογοήτευση στον κτηνοτροφικό κόσμο της Λάρισας, ο οποίος πλέον αδυνατεί να ανταποκριθεί στα δυσβάσταχτα έξοδα που απαιτούνται για να διατηρήσει τα κοπάδια του και αποφασίζει να εγκαταλείψει οριστικά τον κλάδο. Πολλοί εξ αυτών, εξαιτίας της αδυναμίας να ταΐσουν τα ζώα τους, οδηγούνται σε αναγκαστική σφαγή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούν εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών, ήδη τα αμνοερίφια που οδηγούνται στα σφαγεία πωλούνται σε υψηλές τιμές, ενώ το 80% των μικρών αμνοεριφίων κατά κύριο λόγο εξάγεται. Συνεπώς, η κατάσταση θα αποβεί μοιραία για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού στο εσωτερικό θα απομείνουν μόνο μεγάλα αμνοερίφια, εκτοξεύοντας το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι των πολιτών.

Σημειωτέον ότι διανύουμε τον εορταστικό μήνα του Πάσχα και η ζήτηση των  αμνοεριφίων είναι αυξημένη, ενώ ήδη παρατηρούνται στην αγορά, φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη στις δύσκολες αυτές στιγμές, τόσο σε βάρος των καταναλωτών όσο και των ίδιων των παραγωγών.

Είναι πλέον σαφές ότιοι κτηνοτρόφοι προβαίνουν σε αναγκαστική θανάτωση των κοπαδιών τους λόγω των εξωφρενικών αυξήσεων στην ενέργεια, τα καύσιμα και τις ζωοτροφές, γεγονός που σταδιακά θα προκαλέσει τον αφανισμό τους αλλά και σοβαρές ελλείψεις σε κρέας και γάλα, στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να μου απαντήσει εάν θα μεριμνήσει ΑΜΕΣΑ ώστε να ενταθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την αποφυγή παράνομων ελληνοποιήσεων και φαινομένων αισχροκέρδειας, τόσο για την προστασία του κτηνοτροφικού κλάδου όσο και του καταναλωτικού κοινού καθώς και εάν θα λάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους της Λάρισας και όλης της χώρας».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ