Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει τους αγρότες , στο έλεος των καιρών !

Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής σχετικά με την έλλειψη σχεδίου, τις λανθασμένες πολιτικές και τους ανεπαρκείς  χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε αδιέξοδο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας , Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς δήλωσε, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους αγρότες, ότι : «Η Κυβέρνηση συμπαρίσταται στα προβλήματα των αγροτών». Μας θύμισε η ρήση του, τη συμπαράσταση στο …πένθος. Πράγματι η δήλωσή του ήταν ακριβής, τουλάχιστον ρηματικά.

Διότι ο αγροτικός κόσμος, πράγματι, πενθεί και η Κυβέρνηση συμπαρίσταται παρηγορητικά και μόνο. Πενθεί  ο αγροτικός κόσμος την εξαφάνισή του, καθώς πλέον «τίθεται θέμα επιβίωσης», όχι μόνο για τις αγροτικές επιχειρήσεις τους, μα για το ίδιο τους το ψωμί, το ψωμί της καθημερινότητας.

Μέσα στο ιδιαίτερα ασταθές οικονομικό περιβάλλον της τελευταίας δεκαετίας, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί στην αγορά, την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών να φθίνει συστηματικά, την έντονη έλλειψη ρευστότητας αλλά και τη δαιδαλώδη ελληνική γραφειοκρατία, ο αγροτικός κόσμος περιήλθε  σε οριακή κατάσταση.

 Ο αγροτικός κόσμος σφυροκοπείται από την αύξηση του κόστους παραγωγής, τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις πετρελαιοειδών και ενέργειας, τον απαρχαιωμένο κανονισμό του ΕΛΓΑ, την ανυπαρξία ελέγχων στην αγορά, την έλλειψη διασύνδεσης με την ψηφιακή τεχνολογία, την εκπαίδευση, τις καλές πρακτικές

Οι παραγωγοί προειδοποιούσαν από καιρό, εμείς μεταφέραμε τις κραυγές αγωνίας τους, με πληθώρα παρεμβάσεων κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά η Κυβέρνηση, ακόμα μια φορά, αδιαφόρησε. Προτείνοντας λύσεις του ποδαριού, προσπαθεί, ετεροχρονισμένα, να βουλώσει τις τρύπες, σαν άλλος Επιμηθέας! Το ίδιο επιχείρησε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών. Εμφανίστηκε με το γνωστό «ημίψηλο» καπέλο της, καταδέχθηκε μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, ένα κλιμάκιο υπουργών να συναντήσει  τους αγρότες και η επώδυνη συζήτηση, γέννησε τελικώς ..ψίχουλα!

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν.  Εξήγγειλε ημίμετρα, μια ακόμη βελονιά στα μπαλώματά της!

Η αύξηση κατά 10 εκ. ευρώ στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με 180 ευρώ ανά αγρότη κι όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι , το ποσό δεν είναι φθάνει ούτε για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ.  

Όμως, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν σηκώνουν τον πρωτοφανή εμπαιγμό, που αγγίζει την αναλγησία. Καταθέσαμε δέσμη προτάσεων , με χρονοδιάγραμμα και με οικονομικό υπολογισμό, τις οποίες καλούμε την Κυβέρνηση να αποδεχθεί. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να μεριμνά για τις φοροελαφρύνσεις των μεγάλων εισοδημάτων, την ίδια ώρα που εμείς σκεφτόμαστε τους βαμβακοπαραγωγούς του Κιλελέρ, τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελασσόνας, τους παγετόπληκτους – σεισμόπληκτους αμπελουργούς του Δαμασίου και του Τυρνάβου, τους Αγιώτες μηλοπαραγωγούς, τους κόπους των παραγωγών ακτινιδίου των Τεμπών, την εύφορη πεδιάδα των Φαρσάλων.

Αυτοί είναι στη σκέψη μας και οι ζωές τους, το πρόταγμά μας

 Γι’ αυτό ακριβώς, με την Κυβέρνηση,  οι κόσμοι μας μοιραία συνυπάρχουν, αλλά δεν μπορούν ποτέ να ενωθούν…»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ