Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των αγροτών, φεύγουν από τα μπλόκα

«Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα από τα βασικά αιτήματά μας, αιτήματα που μας έβγαλαν στο δρόμο» δήλωσε μετά το τέλος της ευρείας συνάντησης ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.Όπως είπε «τα 50 εκατ. ευρώ που θα λάμβανε το ⅓ των αγροτών ως επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, γίνονται 60 εκατ. ευρώ για όλους τους αγρότες» που όπως ανέφερε «αντιστοιχεί σε 181,3 ευρώ ανά αγρότη».

Ο κ. Μαρούδας σημείωσε τέλος ότι «ο αγώνας θα είναι διαρκής και η συμμετοχή θα πρέπει να είναι μαζική. Συνεχίζουμε γιατί αυτή η μάχη είναι μάχη για την παραγωγή» προσθέτοντας πως «η αύξηση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες μοιραία θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών για τον καταναλωτή».

Αν και οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν ικανοποιήθηκαν, ωστόσο η απόφαση είναι να αποχωρήσουν από τα κεντρικά μπλόκα και να συνεχίσουν με διαφορετικούς τρόπους τις κινητοποιήσεις τους. Βεβαίως αρκετοί είναι εκείνοι που λένε ότι τα μπλόκα θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο, οπότε η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ