Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νάξος: Η ακρίβεια έχει φέρει τους κτηνοτρόφους της σε απόγνωση, ζητούν την στήριξη της Πολιτείας!

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι στην Νάξο (κι όχι μόνο) εξ αιτίας των μεγάλων αυξήσεων που έχουν σημειωθεί στις τιμές πολύτιμων για εκείνους ειδών, όπως λ.χ. ζωοτροφές, ρεύμα, λιπάσματα και πετρέλαιο, χαρακτηρίζουν «τραγική» την κατάσταση και φωνάζουν: «Δεν βγαίνουμε!», ενώ ζητούν την στήριξη της Πολιτείας.

Ο Δημήτριος Καπούνης ο οποίος ανέλαβε χρέη δημοσιογράφου και είχε το μικρόφωνο και στις 2 περιπτώσεις δείχνοντας αν μη τι άλλο την άνεση του στις τηλεοπτικές κάμερες. Ας ελπίσουμε μετά από τα 2 αυτά ρεπορτάζ να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική πολιτεία καθότι στα νησιά μας υπάρχει κόσμος που ασχολείται με την κτηνοτροφία και δεν είναι μόνο ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΑΣ Νάξου αναφέρεται:

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα μίλησαν live από το νησί μας στην κάμερα της εκπομπής «Τώρα. Ό,τι Συμβαίνει» του Open ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και Ναξιώτες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στην τιμή που θα έχουν τα ναξιώτικα αμνοερίφια τώρα το Πάσχα.


Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησαν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, o οποίος ανέλαβε χρέη δημοσιογράφου και είχε το μικρόφωνο, Δημήτρης Καπούνης και οι Ναξιώτες κτηνοτρόφοι Δημήτρης Ευριπιώτης και Γιάννης Βάβουλας, σε live σύνδεση από την Μικρή Βίγλα της Νάξου με την εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Δείτε τα αποσπάσματα OPEN, ΣΚΑΙ, ΕΡΤ, MEGA:

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ταξίδεψε από το νησί ως την Βουλγαρία για να «κλείσει» ζωοτροφές, καθώς αυτές βρίσκονται σε έλλειψη σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Μάλιστα, η Ένωση προχωρά σε αυτήν την ενέργεια παρότι το κόστος του προϊόντος και της μεταφοράς του στην Ελλάδα είναι μεγάλο.

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ναξιώτες (και όχι μόνο) αγρότες και κτηνοτρόφοι λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημειώνονται στις τιμές βασικών για εκείνους ειδών (ζωοτροφές, λιπάσματα, ρεύμα, καύσιμα, κ.ά.) περιέγραψαν, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο νέος συντοπίτης μας κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαστορόπουλος.
Επίσης, ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε για το ποσό με το οποίο θα αγοράσει η Ε.Α.Σ. το εκλεκτό αρνί και κατσίκι από τον παραγωγό φέτος το Πάσχα αλλά και για την σπουδαία πασχαλινή προσφορά αγάπης της Ένωσης προς την Κιβωτό του Κόσμου!

Δείτε το απόσπασμα:

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Νάξο και στον «αέρα» της εκπομπής «Με Νέα Ματιά» της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε ο Δ. Καπούνης, διπλά χαμένοι είναι, αυτήν την στιγμή, οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας. Οι απαραίτητες ζωοτροφές είναι πιο ακριβές και βρίσκονται και σε έλλειψη, με αποτέλεσμα τα ζώα τους να μην σιτίζονται επαρκώς και να βγάζουν λιγότερο και μετριότερης ποιότητας γάλα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πήγε ως την Βουλγαρία για να «κλείσει» ζωοτροφές για τους παραγωγούς της (παρότι το κόστος του προϊόντος αλλά και της μεταφοράς του είναι μεγάλο).

Δείτε το απόσπασμα:

«Δουλεύουμε μόνο για να ζουν τα ζώα μας, πολύ δύσκολη η κατάσταση!»

Η κατάσταση για τους κτηνοτρόφους της Νάξου (και όχι μόνο…) έχει γίνει πολύ δύσκολη, λόγω των μεγάλων αυξήσεων στις ζωοτροφές αλλά και σε άλλα πολύτιμα για εκείνους είδη. Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σε απ’ ευθείας σύνδεση από το νησί μας και την Απείρανθο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και η Ναξιώτισσα κτηνοτρόφος, Ιωάννα Ζαφείρη.

Πασχαλινή προσφορά αγάπης από την Ε.Α.Σ. Νάξου στην Κιβωτό του Κόσμου

Τις άγιες μέρες του Πάσχα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου προχωρά σε μία προσφορά αγάπης.
Στέλνει ντόπια αμνοερίφια, την ξακουστή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. καθώς και πεντανόστιμες Πατάτες Νάξου στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία φιλοξενεί στις δομές της  εκατοντάδες παιδιά και στηρίζει οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Μάλιστα, αυτήν την δύσκολη περίοδο για τον λαό της Ουκρανίας, η Κιβωτός του Πατρός Αντωνίου έχει μετατραπεί σε μία πραγματική Κιβωτό σωτηρίας για δεκάδες μητέρες και παιδιά από την δοκιμαζόμενη χώρα που φιλοξενούνται στις δομές της, μακριά από την τρικυμία του πολέμου…

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ