Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη στο ΥΠΑΑΤ η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας

Αντιπροσωπία του Δ.Σ.  της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας  είχε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γιώργο Γεωργαντά. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον υπουργό να παρουσιάζεται πλήρως ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι, ενώ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κύριος Δρ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Επιγραμματικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα κάτωθι :

1)Προστασία της ΦΕΤΑΣ και του αιγοπρόβειου γάλακτος καθώς και των αμνοεριφίων από τις ελληνοποιήσεις.

2)Ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω των αυξημένων τιμών ζωοτροφών.

3)Κίνητρα στους αγρότες για καλλιέργεια ζωοτροφών.

4)ΕΛΓΑ, ζητήθηκε από τον υπουργό να αποζημιώνονται και τα ζώα άνω των έξι ετών καθώς και να γίνει εισαγωγή των ασθενειών scrape και προϊούσα πνευμονία στην λίστα αποζημιώσεων.

5)Δωρεάν φωτοβολταϊκά  συστήματα (net metering) για του στάβλους των κτηνοτρόφων καθώς και να δοθεί η δυνατότητα να πωλείται στην ΔΕΗ η πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια(αντί για δωρεάν που είναι μέχρι σήμερα).

6)Απλοποίηση της διαδικασίας μετακλητών εργατών κτηνοτροφίας καθώς και να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ αντί για το ΙΚΑ.

7)Συνδεδεμένη για τα βοοειδή, η πρόταση της ομοσπονδίας όπως έχουμε ξαναπεί είναι να ενισχύονται οι μάνες και τα μοσχάρια που γεννήθηκαν εντός της χώρας μας.

8)Μεγάλη συζήτηση έγινε και για την νέα ΚΑΠ. Η ομοσπονδία ζήτησε επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης καθώς και να μην έχουν δικαίωμα ενεργοποίησης δικαιωμάτων μόνο με βοσκότοπο και χωρίς ζώα.

9)Ένα ακόμη θέμα που έθεσε η ομοσπονδία ήταν και η ενίσχυση των μετακινούμενων κτηνοτρόφων για τα έξοδα της μετακίνησης.

10)Τέλος η ομοσπονδία ζήτησε από τον υπουργό στην νέα ΚΑΠ να υπάρξει και συνδεδεμένη για το αιγοπρόβειο κρέας εκτός από το γάλα που υπάρχει ήδη.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή και ευαισθησία τα θέματα που θέσαμε και δεσμεύτηκε για το καλύτερο δυνατό και σύντομα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ