Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΑΣΚ: Φτάνει πια η κοροϊδία – Με αγώνες να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας

Ανακοίνωση εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας με αφορμή τις καταστροφές που υπέστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την κακοκαιρία και την ανυπαρξία, όπως αναφέρεται, έργων.

“Δεν πέρασαν ούτε 16 μήνες από τον Ιανό και όπως είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές ως τώρα, ο λαός του νομού Καρδίτσας και όχι μόνο, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες πλημμύρες και τις συνέπειες ενός ακόμα καιρικού φαινομένου όπως είναι η βροχή, που έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα το Χειμώνα συμβαίνει”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται:
“Εκτός πλέον από την πανδημία, την ακρίβεια, το υψηλό κόστος παραγωγής, από την αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές, όλων των κρατικών φορέων, ανυπαρξίας μέτρων και έργων προστασίας της ζωής και της παραγωγής μας, με νέες συνέπειες, όπως:
Χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες σιταριού, κριθαριού, τριφυλλιού κλπ. βρίσκονται κάτω από το νερό και τη λάσπη με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανυπολόγιστες καταστροφές για τους γεωργούς, ενώ αρκετά μαντριά πλημμύρισαν, χάθηκαν ζώα και πολλές ζωοτροφές καταστράφηκαν, με τους κτηνοτρόφους του νομού να βρίσκονται σε απόγνωση!
Οι κάτοικοι δύο χωριών (Κοσκινά – Ψαθοχώρα) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για ένα βράδυ και σε πολλά άλλα χωριά πλημμύρισαν αυλές σπιτιών ή ακόμα και κάποια σπίτια (Κυψέλη).
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν γιατί δεν υπήρξε αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα αποστραγγιστικά έργα, εδώ και χρόνια και τα οποία είχαν ξανά υποσχεθεί μετά τις καταστροφές του Ιανού.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι δυσαρεστημένοι και πάρα πολύ θυμωμένοι, βλέποντας για ακόμη μια φορά να χάνονται οι περιουσίες τους και να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη πάρα μόνο να τη ρίχνουν στον «κακό καιρό».
Ευθύνη, λοιπόν, έχει η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα ΤΟΕΒ που υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν τα προβλήματα και θα κάνουν τα απαραίτητα έργα αλλά δυστυχώς δεν τα έφτιαξαν. Προτιμούν να δίνουν πακτωλό χρημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους για αιολικά πάρκα, κλπ, ώστε να εξασφαλίζουν νέα κέρδη αυτοί, πάρα να κατασκευάζουν έργα προστασίας που έχουμε ανάγκη εμείς.
Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να θυμηθούνε πως μόνο μέσα από αγώνες κερδίζουμε, γι’ αυτό ο θυμός και η δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε αγωνιστική διάθεση, να συσπειρωθούν και να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και συλλογικά να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουμε:
• Αποζημίωση στο 100% για όλες τις ζημιές χωρίς κόφτες και προαπαιτούμενα.
• Κάλυψη – αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος
• Εδώ και τώρα να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά, εγγειοβελτιωτικά και έργα υποδομής, έτσι ώστε ο νομός Καρδίτσας να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον τέτοιες καταστροφές.
• Τον Αχελώο με όλα τα προαπαιτούμενα και προβλεπόμενα έργα”.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ