Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Ολυμπίας Τελιγιορίδου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλατος

“Στηρίζουμε τους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς απέναντι στην ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής.”

Σήμερα, 1 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γάλατος όπως καθιερώθηκε το 2001 με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Η καθιέρωση του εορτασμού έγινε για να αναδείξει την διατροφική αξία του γάλατος στην υγεία και την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Ιδιαίτερα σήμερα, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό, οφείλουμε να τιμήσουμε τους έλληνες κτηνοτρόφους που σε συνθήκες πανδημίας, με τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και χωρίς  ουσιαστική κρατική βοήθεια, συνεχίζουν να παράγουν αυτό το σπουδαίο διατροφικό προϊόν που καταναλώνεται είτε αυτούσιο είτε ως πρώτη ύλη σε πλήθος γαλακτοκομικών προϊόντων.

Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο η απουσία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας, η αδυναμία της να  ολοκληρώσει με σαφή χρονοδιαγράμματα και χωρίς άδικους αποκλεισμούς τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ανεπάρκειά της στο χτύπημα των ελληνοποιήσεων, η αδιαφορία της για το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω αύξησης της τιμής των ζωοτροφών και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της στην αντιμετώπιση αποδεδειγμένων περιπτώσεων νοθείας σε ΠΟΠ γαλακτοκομικά προϊόντα, οδηγεί την γαλακτοπαραγωγή της χώρας σε μαρασμό.

Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα, απαιτούνται όμως πολιτικές που θα κατανοούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων μας και των υγιών μεταποιητικών επιχειρήσεων και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίλυσή τους.

Είναι χρέος της πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τους αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους της χώρας μας ώστε οι επιχειρήσεις τους να είναι βιώσιμες και με αναπτυξιακή προοπτική. Η στήριξη των παραγωγών μας αποτελεί κατ’ επέκταση στήριξη των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στο πλευρό των γαλακτοπαραγωγών μας και αγωνίζεται για την απάλειψη των αδικιών που γίνονται εις βάρος τους.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ