Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απεβίωσε ο Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατός του δεν οφείλεται στον κορονοϊό αλλά σε χρόνια προβλήματα υγείας. 

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 16:00. 

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: “Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο  Κυριάκος Φιλίππου, ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε την βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα. 

Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος αιώνιος εξερευνητής του καλύτερου.

Αφήνει πίσω του μία μοναδική κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους”.

Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν αυτός, που στις αρχές της δεκαετίας του ’80 μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, με επιμονή και καθημερινή παρουσία επί πέντε μήνες έξω από τα γραφεία της βρετανικής αλυσίδας Sainsbury’s κατάφεραν να συναντήσουν τον ισχυρό άνδρα της αλυσίδας και να βάλουν το γιαούρτι τους, το Total, στα ράφια της θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου trend.

Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν δια βίου επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της FAGE Ελλάδας ενώ υπήρξε ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της FAGE Ελλάδας ή πρόεδρος της από το 1989 έως το 2005.

Ο όμιλος ΦΑΓΕ είναι η διάδοχος μιας επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1926 από την οικογένεια του Αθανασίου Φιλίππου. Το 1954, ο Ιωάννης Φιλίππου, γιος του Αθανασίου Φιλίππου, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση και βοήθησε στη δημιουργία του πρώτου δικτύου διανομής χονδρικής για γιαούρτι. Μέχρι το 1964 ιδρύθηκε η πρώτη εγκατάσταση παραγωγής γιαουρτιού και ζαχαροπλαστικής στο Γαλάτσι από τους δύο γιους του Αθανασίου Φιλίππου, τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου. Το 1975, το εργοστάσιο γιαουρτιού μετεγκαταστάθηκε από το Γαλάτσι στη Μεταμόρφωση, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Από την ίδρυσή της ΦΑΓΕ έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, η εταιρεία ασχολήθηκε κυρίως με τη μικρής κλίμακας παραγωγή και διανομή παραδοσιακού ελληνικού γιαουρτιού. Το 1975, η ΦΑΓΕ έγινε η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε επώνυμα προϊόντα γιαουρτιού στην ελληνική αγορά. Το 1981 άρχισαν οι εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το 1990 η εταιρεία κατέκτησε το κοινό της Αμερικής. Το 1991 η ΦΑΓΕ εισήλθε στην τυροκομική αγορά, κατασκευάζοντας κυρίως παραδοσιακό ελληνικό τυρί, ενώ το 1993 εισήλθε στην αγορά φρέσκου γάλακτος. Το 2000 η τρίτη γενιά της οικογένειας Φιλίππου ανέλαβε τη διοίκηση της ΦΑΓΕ. 

Πηγή: Capital.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ