Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος

Σήμερα έφυγε σε ηλικία 83 ετών από την ζωή ο γνωστός τραπεζίτης Γιάννης Κωστόπουλος. Ο Γιάννης Κωστόπουλος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ένας σπουδαίος τραπεζίτης που συνέδεσε το όνομά του με την Alpha Bank και την ανάδειξή της σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, από τους παλιότερους στον τραπεζικό κλάδο. Σύνδεσε επίσης το όνομά του με το άνοιγμα στον πρωτογενή τομέα με δάνεια σε επιχειρήσεις αντίστοιχες.

Από τους άλλους τραπεζίτες έχει χαρακτηριστεί «πατριάρχης» καθώς πολλοί ζητούσαν τις συμβουλές του. Εχουν πει γι’ αυτόν ότι ήταν ένας από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της μεταπολεμικής Ελλάδας που συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938.Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως το 1963.  Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας από το 1973 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής από το 1984 έως το 1996.Αν και δεν είχε σπουδάσει Οικονομικά – έχει πτυχίο Ναυπηγικής – ο Γιάννης Κωστόπουλος απέδειξε ότι θα τα καταφέρει όταν ανέλαβε το τιμόνι της Πίστεως.

Αναδιάρθρωσε την Τράπεζα εκ βάθρων, εκμεταλλεύτηκε την κρατικοποίηση της Ιονικής και της Εμπορικής και κατάφερε να αναδείξει την Πίστεως σε σημαντικό παίκτη του τραπεζικού τομέα. Η συγχώνευση όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων ολοκληρώθηκε και οδήγησε στη νέα διευρυμένη Τράπεζα που ονομάσθηκε Alpha Bank.Στα μέσα του 2014 τάραξε τα νερά για προτελευταία φορά με την απόφαση να αποχωρήσει από το τιμόνι της τράπεζας ύστερα από 40, και πλέον, χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Η τελευταία φορά ήταν σήμερα 9/3, με την είδηση του θανάτου του να προκαλεί θλίψη.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ