Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Το νέο τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου και η επιτυχία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π

Το ολοκαίνουργιο τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στο οποίο θα παράγεται η ξακουστή και πεντανόστιμη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα υπόλοιπα εκλεκτά τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της Ε.Α.Σ., παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα η Διοίκηση της εταιρείας, σε live σύνδεση με την ιστορική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1!

Αφορμή για αυτήν την σύνδεση αποτέλεσε το γεγονός ότι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. βρέθηκε ξανά στην πρώτη δεκάδα (σ.σ. συγκεκριμένα στην 7η θέση) της λίστας του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2023, ψηλότερα από κάθε άλλο ελληνικό τυρί και ανάμεσα σε περίπου 36 χιλιάδες τυριά από όλον τον κόσμο!

Το νέο τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου θα έχει και χώρο για επισκέπτες. Από τον χώρο αυτόν ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δ. Καπούνης, δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής: «Βρισκόμαστε στο πιο σύγχρονο τυροκομείο στην Ελλάδα. Η επιτυχία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. να βγει στην πρώτη δεκάδα του Taste Atlas οφείλεται στους κτηνοτρόφους μας, που έχουν την πρώτη ύλη, το γάλα, στον τυροκόμο μας, τον Γιάννη Κάβουρα και στην Διοίκησή μας!».

Τον λόγο, έπειτα, πήρε ο αρχιτυροκόμος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Γ. Κάβουρας, ο οποίος, παρά την… πίεση των δύο παρουσιαστών, δεν αποκάλυψε το μυστικό της ποιότητας και της νοστιμιάς της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.! «Δεν μπορούμε να το πούμε, γι’ αυτό είναι και μυστικό!», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στόχος της Ε.Α.Σ. Νάξου είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα, γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε 11 κιλά γάλα για να παράξουμε 1 κιλό τυρί. Στο νέο τυροκομείο έχουμε διορθώσει κάθε μειονέκτημα που είχε το παλαιό, έχουμε αποφύγει τον ανθρώπινο παράγοντα, πάμε πάρα πολύ καλά και θα ανεβούμε ακόμα πιο ψηλά».

Κατόπιν, οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Δ. Καπούνη εάν «έρχονται σε καλές τιμές τα προϊόντα από τη Νάξο στην Αθήνα» ή αν «μεσολαβούν διάφοροι μεσάζοντες και ανεβάζουν τις τιμές» και εκείνος ήταν σαφής: «Εμείς είμαστε συνεταιρισμός. Το προϊόν φεύγει από εδώ με την τιμή του και ελέγχεται μέχρι που φτάνει στον καταναλωτή. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια».

Έπειτα, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Ι. Βαλέρης, στάθηκε στις εξαγωγές της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο εξωτερικό: «Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. είναι παγκοσμίου φήμης πλέον. Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε Αυστραλία, Καναδά, Αμερική, Κύπρο, σε όλη τη Δ. Ευρώπη και τώρα το νέο μας άνοιγμα είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Επίσης, η Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Νάξου «κέρασε» τους παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» εδέσματα με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. τα οποία σερβίρει η φημισμένη ταβέρνα «Γοργόνα» του νησιού μας: γραβιέρα σαγανάκι, τυρόπιτα, φλογέρες και τυροπιτάκια με Γραβιέρα!

Τέλος, ο Δ. Καπούνης προανήγγειλε ότι η Ε.Α.Σ. Νάξου θα πάει στην Αμερική τον προσεχή Μάρτιο ή Απρίλιο για δειγματισμό της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και μάλιστα προσκάλεσε σε αυτό το ταξίδι τον… εμβληματικό παρουσιαστή του «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργο Παπαδάκη!

Δείτε το απόσπασμα:https://www.youtube.com/watch?v=5AHIg-2617g

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ