Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα της «ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε» κατά της απόφασης του ΕΛΓΟ

Απορρίφθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το αίτημα της προσωρινής διαταγής της εταιρείας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ) κατά της απόφασης του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ που αφορούσε την ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ».

✅ Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β΄ 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

✅ Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στις 24 Μαρτίου 2021, είχε προβεί, σε προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ» της εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε (παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων), η οποία παρήγαγε και διακίνησε το προϊόν στο εξωτερικό χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του, όπως αυτές αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 313025/ΦΕΚ Β 8/11.02.94 Υπουργική Απόφαση της αναγνώρισης του, παραβαίνοντας την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

✅ Η προσωρινή ανάκληση της Πιστοποίησης ισχύει έως την ολοκλήρωση της διενέργειας των ελέγχων, την εφαρμογή των κατάλληλων διορθωτικών ενεργειών εκ μέρους της επιχείρησης και την αποστολή σχετικής τεκμηρίωσης, από την οποία να προκύπτει η λειτουργία ενός αξιόπιστου συστήματος παραγωγής του προϊόντος τυρί «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

✅ Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία «ΟΜΗΡΟΣ», συνεχίζει να τροφοδοτεί την γερμανική αγορά με τα προϊόντα της και συγκεκριμένα με Φέτα ΠΟΠ και μετά την απόφαση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ».

? Οι φωτό που βλέπετε είναι προ ολίγον ημερών σε σούπερ μάρκετ στη Γερμανία και συγκεκριμένα στα REWE στις 27 Μαρτίου 2021 και στα ALDI στις 4 Απριλίου 2021.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ