Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεών ο ΣΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΚ

Για τις κινητοποιήσεις Αγροτών-Κτηνοτρόφων

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), στηρίζει  τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεών, που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένεται  να κλιμακωθούν, για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αιτημάτων που εκφράζουν την αγωνία τους, για το υψηλό κόστος παραγωγής και κυρίως για το κόστος ζωοτροφών και ενέργειας, για την συνεχιζόμενη τάση μείωσης των τιμών παραγωγού γάλακτος  και κρέατος, για την πάταξη της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών. Είναι αυτή η αγωνία που σε συνδυασμό με την απειλή των τραπεζικών χρεών που δημιουργήθηκαν ή επιδεινώθηκαν στην περίοδο της κρίσης, δημιουργεί κατάσταση ασφυξίας σε όλο τον πρωτογενή τομέα.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ο ΣΕΚ καλεί  τις Οργανώσεις  μέλη του σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις, όπως  και τους κτηνοτρόφους,  για να διεκδικήσουμε  την επιβίωσή μας.

Διεκδικούμε

1. Για τη μείωση του  κόστους ενέργειας

  • Φθηνό   αγροτικό  πετρέλαιο, όπως έχει θεσπιστεί  για τις ναυτιλιακές εταιρίες 
  • Μείωση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες

2. Για τα τρόφιμα

 Μηδενικό ΦΠΑ σε  βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα το κρέας το ελαιόλαδο κ.α. τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2023, που θα ωφελήσει κύρια  τον καταναλωτή, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία,  και την απορρόφηση των ζωικών μας προϊόντων.

3. Για τα δάνεια των κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. 

Νομοθέτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και σταβλικών εγκαταστάσεων πτηνοκτηνοτρόφων.

4. Για την  προστασία από  τις «ελληνοποιήσεις» των αγροτικών – ζωικών προϊόντων.

Ενίσχυση  των  ελέγχων  κατά της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών και  ολοκλήρωση  από το ΥΠΑΑΤ της διαδικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το «ΑΡΤΕΜΙΣ 2».

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ