Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Πυρά των εργαζομένων ΟΠΕΚΕΠΕ κατά NEUROPUBLIC AE για το ΟΣΔΕ

Σφοδρή κριτική ασκεί ο σύλλογος των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, κατά του μέχρι πρότινος Τεχνικού Συμβούλου του Οργανισμού-  NEUROPUBLIC AE-, με αφορμή το email που απέστειλε η εταιρεία, στο οποίο γνωστοποιούταν ότι αφού έληξε στις 31/12/2020 η σύμβαση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έχει πλέον αρμοδιότητα να υλοποιεί διάφορα αιτήματα καθώς και ούτε να υποστηρίζει το IDC του ΟΠΕΚΕΠΕ.  Πρακτικά δηλαδή, η  Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ  και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, δεν θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές που απαιτούνται για την λειτουργία του Οργανισμού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέρονται τα εξής:

 Αριθμός πρωτ: 2009   Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2021

  Α Ν Α Κ Ο Ι ΝΩ Σ Η

 Συνάδελφοι:

Στις 7/1/2021 οι Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ έλαβαν email με  το περιεχόμενο:

Η μεταξύ μας Σύμβαση για το 2020, έληξε στις 31/12/2020. Στην φάση αυτή ο Οργανισμός σας έχει ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να επιλεγεί ο Ανάδοχος της Σύμβασης για το έτος 2021. Ως εκ τούτου σας γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε πλέον αρμοδιότητα να υλοποιούμε τα αιτήματα σας ούτε να υποστηρίζουμε το IDC του ΟΠΕΚΕΠΕ.

NEUROPUBLIC AE │ Μεθώνης 6, Πειραιάς, 18545, Αττική W :www.neuropublic.gr|www.gaiasense.gr

 Αυτό σημαίνει ότι οι η Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές μας Διευθύνσεις δεν θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές που απαιτούνται για την λειτουργία του Οργανισμού.

 Για ακόμη μια φορά ο περίφημος και αναντικατάστατος συνεργάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ (Τεχνικό Σύμβουλο τον ονομάζουν), μας υπενθυμίζει την απαραίτητη  παρουσία του για τον Οργανισμό.

 Θορυβημένος μάλλον από κάποιες ενέργειες του απελθόντα στις 6/11/2020 προέδρου Γρηγόρη Βάρρα, οι οποίες αμφισβητούσαν τον απόλυτο έλεγχο που ασκούσε μέχρι σήμερα στο σύστημα ΟΣΔΕ, αλλά και την κυρίαρχη παρουσία του στο σύνολο των διαδικασιών, συλλογής των αιτήσεων των αγροτών και πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, επαναλαμβάνει την ίδια τακτική όπως και στο παρελθόν και προσπαθεί να επιβάλει με την μορφή κληρονομικού δικαιώματος την παρουσία του στον Οργανισμό. Ένας εξωτερικός συνεργάτης που έχει αποκομίσει για πολλά χρόνια δεκάδες εκατομμύρια από την συνεργασία του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και χάρη της οποίας απέκτησε οντότητα ως εταιρεία πληροφορικής, μας κοινοποιεί απαράδεκτο τελεσίγραφο διακοπής των υπηρεσιών του. Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες και μέτοχοί του, Κέντρα Υποδοχής Αιτήσεων (ΚΥΔ) της κοινοπραξίας GAIA-NEUROPABLIC, έχουν πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες.

 Το ερώτημα που τίθεται από την πλευρά των εργαζομένων είναι, πως ένας Δημόσιος φορέας που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου  των αγροτικών ενισχύσεων, δεν μπορεί να απαλλαγεί από οποιοδήποτε εξωτερικό έλεγχο, ενώ θα έπρεπε να επιλέγει τους εξωτερικούς του συνεργάτες με προγραμματισμό και στο σωστό χρόνο χωρίς πιέσεις.

Περιμένουμε από τον νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και το νέο Υπουργό ΥΠΑΑΤ να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε ο Οργανισμός αυτόνομα και σε συνεργασία με άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, να φέρει σε πέρας την αποστολή του, χωρίς να παρατηρούνται φαινόμενα όπως της τελευταίας πληρωμής των ενισχύσεων που έγιναν με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας , αλλά και των καταγγελιών που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και μας εκθέτουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους Έλληνες πολίτες.

 Οι εργαζόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι, το μέλλον τους εξαρτάται από την απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και φοβικά σύνδρομα που διασπείρουν ιδιωτικά και πολιτικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος Ισαάκ

Η γενική γραμματέας Βαρυτίμου Φωτεινή

Η επιστολή:

[gview file=”https://agroekfrasi.gr/wp-content/uploads/2021/01/opekepe-anakoinosi-1.pdf”]

 

Ντίνος Μακάς

 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ