Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Πρόγραμμα Δέσμευσης Άνθρακα από την UPL

Πρόγραμμα Δέσμευσης Άνθρακα
Το Ελληνικό Αποτύπωμα”-
The FoodPrint

Η UPL, ένας παγκόσμιος πάροχος βιώσιμων γεωργικών λύσεων, ανακοίνωσε την έναρξη στην Ευρώπη του Gigaton Carbon Goal, μια νέα σειρά πρωτοβουλιών σε παγκόσμιο επίπεδο, για τη δέσμευση ή τη μείωση των εκπομπών, ενός γιγατόνου -Gt CO2(eq) (ή ενός δισεκατομμυρίου τόνων) διοξειδίου του άνθρακα έως το 2040, η οποία δέσμευση θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Επενδύοντας, δημιουργώντας και διαδίδοντας καλύτερες γεωργικές τεχνολογίες
  2. Παρέχοντας κίνητρα στους παραγωγούς να υιοθετήσουν βιώσιμες και εναλλακτικές γεωργικές πρακτικές
  3. Με τη δημιουργία ισοδύναμων πιστωτικών μονάδων άνθρακα για τους παραγωγούς που θα μπορούν να ανταλλάσσουν με εταίρους προς κοινό τους όφελος.

Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης άνθρακα, η UPL θα δώσει τη δυνατότητα στα αγροτικά οικοσυστήματα να δημιουργήσουν, να εφαρμόσουν και να επικυρώσουν πρωτόκολλα δέσμευσης άνθρακα.

Αυτό θα δημιουργήσει τόνους ισοδύναμου άνθρακα  που θα ωφελήσουν άμεσα τους παραγωγούς με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη τους και τη δυνατότητα πρόσθετων πηγών εσόδων.

Αυτό το νέο σύστημα δέσμευσης άνθρακα, θα στηρίξει τους αγρότες καθώς, θα επεκτείνουν τη χρήση βιώσιμων καινοτόμων πρακτικών, ωφελώντας άμεσα το περιβάλλον και τοποθετώντας τη γεωργία ως βιομηχανία με θετικές επιδράσεις για το κλίμα.

Η UPL θα κινητοποιήσει τους πόρους, την εμπειρία και το παγκόσμιο δίκτυό της για να εντοπίσει, να επενδύσει και να προμηθεύσει τα εργαλεία, τις τεχνικές και τις τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εξοπλισμό και την ενδυνάμωση κάθε παραγωγού.

Στο πλαίσιο αυτό,  η UPL ΕΛΛΑΣ Α.Ε.  σε συνεργασία με την εταιρεία farmB Digital Agriculture S.A. υλοποιούν από κοινού ένα νέο πιλοτικό Πρόγραμμα Δέσμευσης Άνθρακα με τίτλο
Το Ελληνικό Αποτύπωμα”
, και στόχο τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, που προέρχεται από τη γεωργική παραγωγή.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σημαντικοί κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως οι βιομηχανίες Μέλισσα Κικίζας,  η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και το Κτήμα Παυλίδη καθώς και η Ομάδα Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας «Πελαργός Σερρών».

Στην UPL Limited, πιστεύουμε ότι η Αειφορία είναι η καλύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να οδηγήσουν σε πιο έξυπνη καινοτομία και κερδοφόρα ανάπτυξη.

Η βιωσιμότητα διασφαλίζει μια δίκαιη κοινωνία, που ζει εντός περιβαλλοντικών ορίων και δημιουργεί μια βιώσιμη κερδοφόρα επιχείρηση.

Εργαζόμαστε συνεχώς για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να βρούμε καινοτόμες λύσεις προϊόντων που ωφελούν το περιβάλλον και τους παραγωγούς μας.

Σχετικά με την UPL:

Η UPL Ltd. (NSE: UPL & BSE: 512070) είναι παγκόσμιος πάροχος βιώσιμων γεωργικών προϊόντων και λύσεων, με ετήσια έσοδα που υπερβαίνουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Είμαστε μια εταιρεία που οδηγείται από τους σκοπούς της. Μέσω του OpenAg®, η UPL επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των διαδικασιών για το διατροφικό σύστημα. Χτίζουμε ένα δίκτυο που επαναπροσδιορίζει τη βιωσιμότητα, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και λειτουργεί ένας ολόκληρος κλάδος – ανοιχτή σε νέες ιδέες, στην καινοτομία και σε απαντήσεις. Αποστολή μας είναι να κάνουμε κάθε προϊόν διατροφής περισσότερο βιώσιμο. Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικών λύσεων παγκοσμίως, το ισχυρό χαρτοφυλάκιό μας αποτελείται από βιολογικές και παραδοσιακές λύσεις φυτοπροστασίας με περισσότερες από 14.000 εγκρίσεις προϊόντων. Έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 130 χώρες, εκπροσωπούμενοι από περισσότερους από 10.000 συναδέλφους παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που διαθέτουμε σε όλη την αλυσίδα αξίας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων, των μετασυλλεκτικών λύσεων, καθώς και των φυσικών και ψηφιακών υπηρεσιών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα upl-ltd.com και ακολουθήστε μας στο LinkedIn, το Twitter, το Instagram και το Facebook

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ