Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πρέπει να προστατευτεί η καλλιέργειας πράσινης πιπεριάς “σταυρός’’ στις ΠΕ Αχαΐας – Ηλείας

Η καλλιέργεια της πράσινης πιπεριάς “σταυρός’’ που μετρά σήμερα 6.000 περίπου στρέμματα στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας κινδυνεύει με εγκατάλειψη εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Σε σχετική επιστολή  συνέχεια αυτής που εστάλη πριν από μερικό χρονικό διάστημα  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ  ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «μια ακόμα  δυναμικά ανερχόμενη καλλιέργεια όπως αυτή  της πράσινης πιπεριάς “σταυρός” χρειάζεται ουσιαστική στήριξη  αφού  εκτός από τα υψηλά καλλιεργητικά έξοδα, οι παραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα με την έλλειψη  εργατών γης.».

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε πρόσφατα ο κ. Βασιλόπουλος σε καλλιέργειες στην Αετορράχη στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης συνομίλησε με παραγωγούς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πρότεινε εκτός της επιστολής να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο υπουργείο όπου θα τεθούν όλα  τα ζητήματα μιας και αφορά  δεκάδες  καλλιεργητές  στις δύο Περιφερειακές Ενότητες.

Βασικά θέματα, εκτός των εργατών γης, είναι η προστασία του σπόρου, η ένταξη της καλλιέργειας στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, η συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για προβολή-προώθηση του προϊόντος στις αγορές καθώς και η συμβολαιακή γεωργία.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ