Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα Μελισσοκομίας: υλοποιείται από οργανισμό Ν.Γεωργία/ Ν.Γενιά,Περιφέρεια Θεσσαλίας,Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Χρυσό βραβείο στα EnvironmentalAwards 2022 για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έλαβε το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία» στην κατηγορία “Sustainable Agriculture”στα Environmental Awards 2022, κατά τη λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Το βραβείο παράλαβε η κα. Έφη Λαζαρίδου, CEO του Οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν η κα. Καλλιόπη Καραμποϊκη, Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά καιηκα. Φιλίππα Γρίβα, εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το πρόγραμμα Βασιλοτροφίας. Η απονομή έγινε από τον Δρ. Σπύρο Κιαρτζή, Διευθυντή Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, ΕΛΠΕ ΑΕ.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στοχεύει στην εκπαίδευση και κατάρτιση μιας ομάδας μελισσοκόμων – βασιλοτρόφων και στη συνέχεια στον εμβολιασμό βασιλικών κελιών σε εκατοντάδες μελισσοκόμους της Θεσσαλίας.

Οι μελισσοκόμοι-βασιλοτρόφοι που εκπαιδεύονται θα δραστηριοποιηθούν στις 4 περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας ώστε να υποστηρίξουν τουλάχιστον 2.000 μελισσοκόμους (15.00-25.000 βασιλικά κελιά), βελτιστοποιώντας το ενδημικό γενετικό υλικό και αναπτύσσοντας ανθεκτικότερα και παραγωγικότερα μελισσοσμήνη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η βράβευση καταδεικνύει τη δέσμευση του οργανισμού στη διάδοση και εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών βιώσιμης καλλιέργειας αλλά και επιτυχημένων περιβαλλοντικών δράσεων που συνδέονται με τη γεωργική δραστηριότητα.Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσα από τα προγράμματα και το πλέγμα των δράσεων που υλοποιεί σε όλη τη χώρα στοχεύει στην ανάπτυξη του κλάδου της αγροδιατροφής αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά.

Η κα Έφη Λαζαρίδου

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ