Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Πληρώθηκε το αγροτικό πετρέλαιο 7/12

Σήμερα πληρώθηκε το αγροτικό πετρέλαιο. Αυτοί που ήταν δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, ήταν τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου 2022 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα». Να υπενθυμίσουμε ότι  αρχική απόφαση όριζε πως δικαιούχοι του ΕΦΚ στο πετρέλαιο είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο (ΜΑΑΕ) από 1/1/22 έως και την 15/7/22.

Πληρωμή

Η καταβολή που έγινε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών,σήμερα 7/12 αυτήν η πληρωμή έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών , τα λεφτά που κατατέθηκαν είναι στους τραπεζικούς λογαριασμούς που είναι δηλωμένοι στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών στο λεγόμενο μητρώο της ΑΑΔΕ και όχι στο ΟΣΔΕ εκτός και αν συμπίπτουν.

Επίσης να σημειωθεί ότι είναι η α δόση για όσους δεν είχαν πληρωθεί καθόλου έως τώρα.

Γιαυτήν την εξέλιξη γράφαμε στην ΕΝΤΥΠΗ Αγροέκφραση στο τεύχος αυτής της βδομάδας ενώ στο ερχόμενο τεύχος 10/12 θα υπάρχει αναφορά για το πότε θα πληρωθεί η β- δόση.

Του Ντίνου Μακά

Δείτε παλιότερη σχετική ανάρτηση:

Ποιοι οι δικαιούχοι επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ποιες οι αλλαγές, πως θα γίνει η πληρωμή | Agroekfrasi

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ