Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Πληρώθηκαν οι Νέοι Αγρότες της Θεσσαλίας

Χθες αργά το απόγευμα 14/12 έγινε η πληρωμή της α’ δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης των νέων αγροτών της Θεσσαλίας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην προκαταβολή του 70% από τα αντίστοιχα πριμ των 35.000-37.500-40.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η πληρωμή αυτήν ήταν συμπληρωματικά , μετά την ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί και αφορά τις παρακάτω κατηγορίες νέων αγροτών:

1)απορριπτόμενοι που δικαιώθηκαν,

2)επιλαχόντες που κατέβηκε η βάση λόγω του 10% κονδυλίων που είχε “κρατήσει” στην άκρη η περιφέρεια της Θεσσαλίας για την εκδίκαση των ενστάσεων

3)εν δυνάμει δικαιούχοι που προσκόμισαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν (ενώ κάποιοι άλλοι όχι). Αυτό αφορά κυρίως 2 περιπτώσεις ι)συμβόλαια για ιδιόκτητα χωράφια ιι) διακοπή εργασίας.

Έτσι μετά την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία, της Στερεάς Ελλάδας, η αντίστοιχη της Θεσσαλίας προχώρησε σε αυτήν την πληρωμή των νέων αγροτών προκήρυξης 2021 την πρώτη δόση από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Του Ντίνου Μακά

(ώρα ανάρτησης 8.30 πμ)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

H ανακοίνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας που βγήκε αναφέρει:

Στην πληρωμή της πρώτης  δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης σε 418 νέους αγρότες της Θεσσαλίας, από την 3η Πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014–2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022,  προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταβάλλοντας ποσό  ύψους 10.769.500 ευρώ, που αφορά στην προκαταβολή 70% της συνολικής ενίσχυσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Στους 418 νέους δικαιούχους  περιλαμβάνονται οι εν δυνάμει δικαιούχοι, οι απορριπτόμενοι που δικαιώθηκαν μετά την ολοκλήρωση  της εξέτασης των ενστάσεων τους και μέρος των επιλαχόντων που προέκυψαν μετά την απορρόφηση του εναπομείναντος ποσού, που ανέρχεται στο 10% του αυξημένου προϋπολογισμού που έχει  κατανεμηθεί στην  Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το υπόλοιπο 30% της ενίσχυσης θα καταβληθεί όταν οι δικαιούχοι ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό  τους σχέδιο.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ