Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση του ΕΣΥΦ στην Αθήνα

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας – ΕΣΥΦ διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταιριών αλλά και εκπρόσωποι του τύπου. Στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του συνδέσμου κος Βάσος Ευθυμιάδης αλλά και η διευθύντρια κα Φραντσέσκα Υδραίου.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΥΦ αναφέρει: Το βράδυ της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετά πανδημίας Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.),όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στο GaloNero του RadissonBluPark.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εταιρειών μελών του Συνδέσμου, εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους των αγροτικών εισροών (Σ.Π.Ε.Λ., Σ.Ε.Π.Υ., Σ.Ε.Α.Μ.), αλλά και εκπρόσωποι του ΥπΑΑΤ και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, με κύριο θέμα τη διεύρυνση του ΕΣΥΦ στα φυτοπροστατευτικά προϊόντα βιολογικής και φυσικής προέλευσης, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους που έχει θέσει η ΕΕ με την Πράσινη Συμφωνία και τη Στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», αλλά και το πρόσφατο Σχέδιο Κανονισμού για την Ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΕΣΥΦ, Βάσος Ευθυμιάδης, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στην θέληση του ΕΣΥΦ να διευρυνθεί προς τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των βιολογικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, αλλά και στην προσπάθεια πίεσης των διαδικασιών έγκρισης νέων βιολογικών σκευασμάτων τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε ευρωπαϊκό με την εφαρμογή σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

«Βαδίζουμε προς μια γεωργία πολύ πιο στοχευμένη, η οποία οφείλει να παράγει χρησιμοποιώντας λιγότερες εισροές και περισσότερη τεχνολογία. Ευρύτερα σαν κλάδος των εισροών, όχι μόνο των φυτοπροστατευτικών, είμαστε υποχρεωμένοι να στραφούμε κι εμείς σε αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΣΥΦ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΣΥΦ αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Όπως ανέφερε, αναμένεται άμεσα η έγκριση συλλογικού συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών της εταιρείας ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε. (Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευασιών Φυτοπροστασίας).

«Πρόκειται για μια υποχρέωση,στην εκπλήρωση της οποίας έχουμε ήδη καθυστέρηση, όχι όμως με δική μας υπαιτιότητα, καθώς ως κλάδος είμαστε έτοιμοι εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια», επισήμανε.Εκτίμησε ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν αρθεί και τα τελευταία νομοθετικά κωλύματα ώστε εντός του 2023 η ΚΥΚΛΟΣ να ξεκινήσει την λειτουργία της».

Ακολούθησε βίντεο με τις δραστηριότητες του ΕΣΥΦ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο εδώ.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ