Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Λουκέτο για τους αυτόματους πωλητές του ΘΕΣγάλα

Ο Λαρισινός συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στα γαλακτοκομικά στη Λάρισα, να επεκταθεί στην πρωτεύουσα, να κερδίσει διθυραμβικά αφιερώματα ακόμη και από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Από το 2011 με ένα μοντέλο καθετοποίησης και με μία αμεσότητα στη διάθεση του προϊόντος δημιούργησε μία νέα τάση, που αγκαλιάστηκε από το καταναλωτικό κοινό.

Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας και στο χείλος της χρεοκοπίας, φαίνεται πως δεν μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν.

Έτσι, από την περασμένη Τρίτη, 7 Ιουνίου, με μία λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα σημεία αυτόματης πώλησης φρέσκου γάλακτος και άλλων προϊόντων, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας τους.

Πλέον το γάλα ΘΕΣγάλα θα βρίσκεται μόνον στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πηγή: onlarissa.gr

Σημείωση agroekfrasi.gr : Μέσα στο 2022 λήγει η προστασία του Θεσγαλα από το άρθρο 106 που τους προστάτευε. Αν δεν γίνει κάτι αυτό σημαίνει πλειστηριασμοί κα θα είναι σκούρα τα πράγματα για τον συν/μό. Σαν χθες ήταν τον Ιανουάριο του 2019, που στο Πρωτοδικείο Λάρισας είχε υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα. Είναι πολλοί οι πιστωτές του συν/μού αλλά και οι πιστώτριες τράπεζες: Πειραιώς, Eurobank και συνεταιριστική Θεσσαλίας.

Επίσης να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο εξυγίανσης, όπου στο business plan που έχει κατατεθεί προβλέπεται και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αποκτήσει ποσοστό συμμετοχής στον Συνεταιρισμό ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουν συμμετοχή και οι σημερινοί μέτοχοι . Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του agroekfrasi.gr στις 14/6 με τον πρόεδρο κ.Βακάλη, ανέφερε ότι είναι σε συζητήσεις .

Ο κ. Βακάλης επισήμανε ότι, από το δίκτυο των αυτόματων πωλητών του ΘΕΣγάλα είχαν μείνει σε λειτουργία μόνο δύο και αυτοί στην Λάρισα, ενώ η αναστολή αυτών, αλλά και όλου του δικτύου, όπως εξηγεί, είναι προσωρινή, μέχρι να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει επικυρωθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας, έπειτα και από συμφωνία με τους πιστωτές του.“Υπάρχουν αρκετές προτάσεις, τις οποίες και αξιολογούμε, γιατί θέλουμε, με όποιον επενδύσει στον Συνεταιρισμό, να προχωρήσουμε μαζί και από κοινού την επόμενη μέρα”.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ