Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Κτιριακό θέμα θέτουν στο ΥΠΑΑΤ

Διεξήχθη στις 9/3/2021, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΓΕΔΥ στο ΥπΑΑΤ στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων για τις οποίες είχε δεσμευθεί ο Υπουργός κ. Σ. Λιβανός. 

Σε αυτήν την συνάντηση έγινε ανασκόπηση όλων των θεμάτων για τα οποία ο Υπουργός είχε τονίσει ότι αποτελούν πολιτική στόχευση με σκοπό να τοποθετήσουν τους εργαζομένους στην προτεραιότητα η οποία επιβάλλεται από τον ρόλο τους στην λειτουργία και απόδοση του Υπουργείου αυτού. Διαπιστώθηκε ότι για σειρά θεμάτων των εργαζομένων δεν έχει υπάρξει ακόμη συγκεκριμένη πρόταση που να πηγάζει μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ. και ζητήθηκε πίστωση χρόνου για να εξεταστούν περαιτέρω τα ζητήματα.

Όσον αφορά στο οξύ κτιριακό πρόβλημα των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, θέμα για το οποίο είχε δεσμευθεί και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, οι εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ ανέφεραν ότι αυτό που αποτελεί άμεση προτεραιότητα είναι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα υπάρχοντα κτίρια οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζονται αφού το Υπουργείο δεν έχει επενδύσει για πάνω από δεκαετία ούτε 1 ευρώ για εργασίες συντήρησης (όχι αποκατάστασης βλαβών) σχετικές με τα θέματα αυτά. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δήλωσαν πως εφόσον στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα δεν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι για εργασίες συντήρησης θα εισηγηθούν την διενέργεια δυναμικών κινητοποιήσεων.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε πως Θεσμικός συνομιλητής των εργαζομένων Γεωτεχνικών σε όλους τους Φορείς είναι οι πολιτικές ηγεσίες, σε καμία δε περίπτωση το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν ζητά συγκατάθεση για τα αυτονόητα  από μη πολιτικούς παράγοντες, που δεν λογοδοτούν για πολιτικές αποφάσεις σχετικές με δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Από πλευράς Υπ.Α.Α.Τ. αναφέρθηκε πως η διάθεση καλής συνεργασίας για την εξεύρεση λύσεως αποτελεί διαρκή βασική πολιτική προτεραιότητα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ