Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Κι άλλη νοθεία στην φέτα!

Στον εισαγγελέα εταιρεία για «ελληνοποίηση» 7,7 τόνων βουλγάρικου τυριού-Ποινές και αφαίρεση πιστοποίησης

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο επιτήρησης, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ», εντοπίστηκαν στα ψυγεία της 15 παλέτες με προϊόν σε συσκευασίες vacuum των 200gr, συνολικού βάρους 7.776 κιλών, οι οποίες έφεραν σε ξενόγλωσση γερμανική ετικέτα την ένδειξη «FETA MEANDROS», οι οποίες διαπιστώθηκε ότι παρήχθησαν από ανασυσκευασία πρόβειου τυριού προέλευσης Βουλγαρίας.

Από έλεγχο των εμπορικών εγγράφων διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» προμηθεύτηκε το βουλγάρικο πρόβειο τυρί από εταιρεία με έδρα τη Γερμανία κι εν συνεχεία το ανασυσκεύασε ως ΦΕΤΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω ενδείξεις ετικέτας.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:

  • τη μη ανανέωση της Πιστοποίησης της επιχείρησης και την απένταξή της από το Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε ότι αφορά την παραγωγή, συσκευασία και εμπορία του προϊόντος «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.»
  • την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
  • την παραπομπή της υπόθεσης στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ποινικής της διάστασης

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ:

Η εταιρεία, που εδρεύει στο 3ο χλμ. Έδεσσας-Φλαμουριά διέψευσε τα αναφερόμενα της ανακοίνωσης του ΕΛΓΟ, η απάντηση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η εταιρεία «Χριστάκης ΑΒΕΕ» προβαίνει στην παρούσα για να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή της απέναντι σε όσους ανεύθυνα και χωρίς να έχουν συνείδηση της πραγματικότητας, θεωρούν ότι μπορούν να συκοφαντούν το όνομά μας προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για πάνω από τρεις γενιές, έχοντας λάβει πολλά βραβεία ποιότητας φέτας με πολλές διακρίσεις και προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την ελληνική φέτα στις αγορές του εξωτερικού. Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και την ελληνική αγορά και συνεργαζόμαστε σε μόνιμη βάση με ντόπιους παραγωγούς γάλακτος.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ σε κανέναν έλεγχο εντοπίστηκε η παραμικρή παρανομία εκ μέρους μας είτε αυτή αφορά ελληνοποίηση προϊόντος είτε νόθευση αυτού είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Μάλιστα, είμαστε από τους λίγους που προσπάθησαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε ακόμα με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε αλώβητη τόσο την ποιότητα της φέτας που παράγουμε όσο και τη τιμή της, σε αντίθεση με τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα πού θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε σε περιορισμένη όμως εμβέλεια, ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και του ΕΦΕΤ ανακαλούν από την αγορά (εσωτερικού και εξωτερικού) προϊόντα και κυρίως φέτα – που κατά εκτιμήσεις μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο τόνους – τα οποία αντιβαίνούν στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η κείμενη νομοθεσία, καθώς είτε είναι νοθευμένη με αγελαδινό γάλα, είτε με σκόνη είτε περιέχει φυτικές ουσίες και όμως την πουλούν ως φέτα.

Οι επιχειρήσεις αυτές – που κατ’ επανάληψη έχουν εντοπιστεί να ελληνοποιούν ή να νοθεύουν – συνεχίζουν το έργο τους, ενώ οι δημόσιες αρχές αποφεύγουν να δημοσιοποιούν τα ονόματα αυτά. Αντίθετα με αυτές, για την εταιρία «ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» ποτέ δεν έχει υπάρξει καμία ανάκληση προϊόντος και ποτέ δεν βρέθηκε να κυκλοφορεί στην αγορά – γιατί ποτέ δεν κυκλοφόρησε – οποιοδήποτε προϊόν παραγωγής μας που να μην πληροί όλες τις προϋποθέσεις τον νόμου.

Αναλυτικά όλη η απάντηση της εταιρείας:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ