Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Κατάργηση Διεπαγγελματικής κρέατος από Γεωργαντά

Βγήκε η Εφημερίδα της Κυβέρνησης και το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση, με υπογραφή του κ. Γεώργιου Γεωργαντά, με την οποία ανακαλείται η αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Κρέατος.

Ανάκληση αναγνώρισης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος με δ.τ. Ε.Δ.Ο.Κ.

Την ανάκληση της υπ’ αρ. 1025/67508-22/05/2014 (Β’ 1407) απόφασης αναγνώρισης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος- Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με το διακριτικό τίτλο Ε.Δ.Ο.Κ., ως Εθνική Διεπαγγελματική, για τους τέσσερις τομείς κρέατος (βόειου,χοίρειου, αιγοπρόβειου και πουλερικών) όπως ειδικά
περιγράφονται στις παρ. 2ιε, 2ιζ, 2ιη και 2κ του άρθρου 1του Καν. 1308/13, διότι δεν πληρούνται: Οι οριζόμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης του άρθρου 54 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) .

Και τελειώνει η απόφαση:οι πίνακες αφορούν μόνο το έτος 2019 και όχι την προηγούμενη τριετία, όπως προβλέπεται, γεγονός που αναγράφεται και στην ίδια την έκθεση, ενώ δεν αποδεικνύουν την εκπλήρωση του όρου της αντιπροσωπευτικότητας σε κάθε τομέα για τον οποίο ζητείται η αναγνώριση.

Αναλυτικά το ΦΕΚ

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Απάντηση ΕΔΟΚ: Από γκάφα σε γκάφα

Έωλη, αβάσιμη  και αναιτιολόγητη η ανάκληση της  αναγνώρισης  της  ΕΔΟΚ, η οποία  γεννά πολλά  ερωτήματα  για  την σκοπιμότητα  της.

Τη στιγμή  που η ΕΔΟΚ πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο στερέωμα, για την επιτυχή εκτέλεση των προγραμμάτων προβολής και προώθησης των ελληνικών κρεάτων, το Υπουργείο αποφασίζει το ξαφνικό θάνατο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος και την απώλεια των Προγραμμάτων Προώθησης, με  ανυπολόγιστο  κόστος  για την ίδια τη χώρα.

Μια  κίνηση  αιφνιδιαστική,  για  μια  απόφαση που λήφθηκε  κατά παράβαση Νόμου και Υπουργικών Αποφάσεων, με  επιλεκτική   ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, οι οποίες είχαν αρνηθεί να  μας χορηγήσουν τα  έγγραφα στο οποία βασίστηκε  η ανάκληση, προκειμένου να  μπορούμε να απαντήσουμε στις αβάσιμες  διαπιστώσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε επιστολές και εξώδικες  διαμαρτυρίες, εκφράζοντας την αγανάκτησή μας για τη συνεχιζόμενη παρερμηνεία νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων, από την αρμόδια Υπηρεσία, εις βάρος μας.

Η ΕΔΟΚ θα κινηθεί  με  κάθε  νόμιμο  τρόπο για την αναστολή  και την ακύρωση αυτής της  Υπουργικής  Απόφασης, ώστε να συνεχιστεί  η επιτυχής  επίβλεψη όλου του τομέα του κρέατος, που τόσα χρόνια  υπηρετεί και είμαστε  βέβαιοι ότι  ακόμη μια  φορά  θα  δικαιωθούμε.

Σημείωση agroekfrasi.gr: Αναμενόμενη εξέλιξη καθότι πλέον στην ΕΔΟΚ είχαν μείνει ελάχιστοι γύρω από τον κο Ελευθέριο Γίτσα και δεν αντιπροσώπευε τους τομείς που αρχικά είχε ιδρυθεί. Παράδειγμα η νέα ομοσπονδία χοιροτρόφων Ελλάδος (πρόεδρος Γιάννης Μπούρας) μια τόσο δραστήρια ομοσπονδία ήταν εκτός της ΕΔΟΚ,

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ