Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Κάποιοι ξεκίνησαν να κινδυνολογούν για την φέτα και τις τιμές των κτηνοτρόφων

Δυστυχώς από ότι φαίνεται σε κάποιους δεν αρέσει ότι φέτος έχει ανέβει η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα και ξεκινάει από τιμές 1,60 με 1,70 ευρώ/κιλό. Κάποιοι ξεκίνησαν να κινδυνολογούν για την φέτα και τις τιμές των κτηνοτρόφων. Το ότι επιτέλους οι κτηνοτρόφοι συμφώνησαν σε κάποιες τιμές ικανοποιητικές, δεν αρέσει σε κάποιους, όταν τα τελευταία έτη μόνο οι ζωοτροφές και η ενέργεια έχουν αυξηθεί πολύ με δυσβάσταχτα κόστη.

Μάλιστα άρχισε να διακινούνται κάποια ρεπορτάζ σε site ή στην TV και να γράφονται διάφορες ανακρίβειες του στυλ : ” θα πούμε το τυρί-τυράκι”, “Είδος πολυτελείας η φέτα” κ.α.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα ρεπορτάζ από megatv, opentv & 2 link που έχουμε παρακάτω.

Που είναι η αλήθεια και που το ψέμα για την τιμή της φέτας;

Τιμές παλιές

Οι τιμές που ανακοινώνονται το διάστημα αυτό μεταξύ κτηνοτρόφων και γαλακτοβιομηχανιών ή τυροκομείων είναι για δημιουργία και συσκευασία φέτας για μετά, για από εδώ και πέρα. Αυτά που υπάρχουν στα σουπερμάρκετ είναι με τις παλιές χαμηλές τιμές δηλαδή τα κουτιά συσκευασίας ή τενεκέδες φέτας. Που σημαίνει ότι διαψεύδονται αυτόματα οι διάφορες κασάνδρες ή παπαγαλάκια αν θέλετε.

Λάθος πληροφόρηση

Η παραπληροφόρηση ή πιο σωστά η μονόπλευρη πληροφόρηση και ενημέρωση που γίνεται από τα τηλεοπτικά κανάλια γίνεται διότι, τα σουπερμάρκετ ως γνωστόν δεν τα πειράζουν γιατί είναι γνωστό ότι οι 10 μεγάλοι όμιλοι δίνουν διαφήμιση στην τηλεόραση.

Τι συμβαίνει με τις τιμές

Πιθανή άνοδος τιμών μπορεί να συμβεί σε όλα τα προϊόντα, ανάμεσα σε αυτά και στην φέτα. Δύο είναι οι λόγοι, να την ανέβασε ο έμπορος που έχει την φέτα ως προϊόν ή το πιθανότερο τα σούπερ μάρκετ να την ανέβασαν που για άλλη μια φορά βρίσκουν να αισχροκερδούν με όχημα την φέτα που είναι γνωστό πόσο θρεπτικό και νόστιμο τυρί είναι, πάντα εις βάρος των καταναλωτών.

Του Ντίνου Μακά*

(* Γεωπόνος ΠΕ, συνδιαχειριστής του agroekfrasi.gr)

Είδος πολυτελείας η φέτα: 45% πάνω μέσα σε έναν χρόνο – Πού μπορεί να φτάσει η τιμή της (ieidiseis.gr)

Φέτα: Έγινε είδος πολυτελείας – Φτηνότερη στην… Αγγλία παρά στην Ελλάδα | in.gr

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ