Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ιαπωνία: Γιατί ένα τσαμπί σταφύλι αγοράστηκε έναντι 10.700 ευρώ

Ενθουσιώδης επενδυτής στην Ιαπωνία αγόρασε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Ισικάουα, ένα τσαμπί σπάνια ρωμαϊκά ρουμπινένια σταφύλια για ένα ρεκόρ 1,5 εκατομμυρίου γιεν (περίπου 10.700 ευρώ), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι NHK

Σημειώνεται ότι η ακριβή αγορά έγινε από εκπρόσωπο εταιρείας που διαθέτει δίκτυο τοπικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σταφύλια αυτά, από τα οποία υπάρχουν μόνο 27 κομμάτια, θα είναι μια ξεχωριστή απόλαυση για τους πελάτες του.

Το Ruby Roman εκτράφηκε από Ιάπωνες κτηνοτρόφους το 2008. Οι κόκκινες, λεπτόφλουδες ρώγες του έχουν μέγεθος όσο μπάλες του πινγκ πονγκ και η ζουμερή σάρκα τους είναι γεμάτη γλυκύτητα, που είναι χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η αναλογία ζάχαρης πρέπει να είναι τουλάχιστον 18% της περιεκτικότητας των ελίτ σταφυλιών. Ως εκ τούτου, στην Ιαπωνία, το ρωμαϊκό ρουμπίνι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των γλυκών γεύσεων.

Στην Ιαπωνία, ορισμένες ποικιλίες φρούτων και μούρων εκτιμώνται ιδιαίτερα, το κόστος των οποίων μπορεί να ξεπεράσει πολλές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, το 2019, ένα ζευγάρι πεπόνια της ποικιλίας Yubari, που χαρακτηρίζονται από σάρκα πορτοκαλιού και λεπτό άρωμα, πουλήθηκαν για ποσό-ρεκόρ 45.000 δολαρίων.

Πηγή: NHK, TASS

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ