Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Θωμάς Καρυπίδης: Αν δεν παρθούν μέτρα, του χρόνου δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία

Θωμάς Καρυπίδης: Τώρα κρατική ενίσχυση για να μείνει ζωντανή η κτηνοτροφία

Έκκληση –οιονεί ικεσία προς την Πολιτεία να ενισχύσει τους κτηνοτρόφους απηύθυνε μέσα από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής κτηνοτρόφος φιλοξενούμενος στο στούντιο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, σε συνέντευξή του στον Θεοφύλακτο Παγλαρίδη, εξήγησε τους λόγους του δραματικού s.o.s το οποίο απηύθυνε προς την κυβέρνηση. Απαρίθμησε για κάθε μια από τις ζωοτροφές (καλαμπόκι, κριθάρι, τριφύλλι, άχυρο κ.ο.κ) τις διπλάσιες από τις περσινές τιμές και δήλωσε ότι κανείς κτηνοτρόφος δεν μπορεί να επιβιώσει. Ουσιαστικά ο κ. Καρυπίδης επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ και των ΕΙΔΗΣΕΩΝ με τις κοσμογονικές αλλαγές που επιφέρει ο πόλεμος στις τιμές των γεωργικών προϊόντων, μεταβολές που δίνουν ανάσα για τους αγρότες, αλλά αποτελούν και βρόγχο για τους κτηνοτρόφους.
Ο κ. Καρυπίδης καταλήγει με την πρόταση προς την κυβέρνηση να ενισχύσει την κτηνοτροφία με 20 ευρώ τα μικρά ζώα (πρόβατα και κατσίκια) και 200 ευρώ ανά αγελάδα-μόσχο πάχυνσης.
Το έπραξαν ξένες χώρες (Ισπανία) για να κρατήσουν ζωντανή την κτηνοτροφία τους. Ας υιοθετήσει το μέτρο και η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει. Αλλιώς ..τελειώνουμε, κατέληξε.

Πηγή: Eidisis.gr – Η ενημερωτική πύλη του Κιλκίς

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ