Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του Χρήστου Μέγκλα

Θλίψη σκόρπισε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μέχρι πρότινος Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών και εμπόρου λιπασμάτων Χρήστου Μέγκλα , ο οποίος εδώ και μερικούς μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.Έφυγε χθες στην ηλικία των 63 ετών.

Ο γεωπόνος Χρήστος Μέγκλας αποτέλεσε πρότυπο επιχειρηματία, με ευρύτητα πνεύματος και αυτοδημιούργητος δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των γεωργικών εφοδίων δημιουργώντας μια από τις κορυφαίες εταιρίες του κλάδου λιπασμάτων κυρίως. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν ο ΣΠΕΛ και το παράρτημα ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας των οποίων ο Σερραίος γεωπόνος υπήρξε μέλος.

Η ανακοίνωση του ΣΠΕΛ αναφέρει:

Με μεγάλη θλίψη χθες αποχαιρετήσαμε τον συνάδελφο, επιχειρηματία και μέλος του ΔΣ του ΣΠΕΛ Χρήστο Μέγκλα. Ο Χρήστος Μέγκλας ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος και χαρισματικός άνθρωπος γεμάτος όραμα και αστείρευτη δημιουργικότητα. Είχε πολύπλευρη συνδικαλιστική δράση, έντονο το αίσθημα της συλλογικότητας και με τις ενέργειές του στήριζε συνεχώς την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ελληνικής γεωργίας.

Σε όλους τους χώρους που βρέθηκε διακρίθηκε για το πάθος του, την αγωνιστικότητα και την διορατικότητα του. Με γνώμονα το «Πράττειν», ξεχώρισε για τις πρωτοβουλίες του, καθώς και τις καινοτόμες προτάσεις του για τη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής, βάζοντας το δικό του προσωπικό και ανθρώπινο στίγμα σε όλους τους χώρους που δραστηριοποιήθηκε.Ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΕΛ από το 2008 ως το 2021, όπου συνέβαλε καθοριστικά τόσο στην ανάπτυξη του Συνδέσμου όσο και στην ανάδειξη του ρόλου των Λιπασμάτων στη γεωργική παραγωγή. Οι επιχειρηματικές του ικανότητες, η αγάπη του για τα κοινά, την ελληνική γεωργία και το επιχειρείν, καθώς και η προσήλωση στην οικογένεια του αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση για όσα προσέφερε στον κλάδο μας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ/ ΑΜ αναφέρει:

Η Δ.Ε. του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εκφράζει για το θάνατο του συναδέλφου γεωπόνου και μέλους μας Χρήστου Μέγκλα, τα ειλικρινή συλληπητήριά της και τη θλίψη της.Ο εκλιπών, δραστήριο μέλος του παραρτήματός μας, διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και στη συνέχεια υπήρξε επί μακρόν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Κατά τη θητεία του σε αυτό υπήρξε συνεργάτης μας και συνδιοργανωτής σε πολλές πρωτοβουλίες  και εκδηλώσεις που διοργανώσαμε από κοινού το παράρτημα Αν. Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με το Επιμελητήριο Σερρών.

Ο Χρήστος Μέγκλας διακρίθηκε όλα αυτά τα χρόνια για την εργατικότητα, τη διορατικότητα, το πνεύμα πρωτοπορίας και επιχειρηματικότητας κι άφησε το αποτύπωμά του στην κοινωνία και την οικονομία της Π.Ε. Σερρών αλλά και στον γεωτεχνικό κόσμο γενικότερα.Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Σερραϊκής γης που θα τον σκεπάσει. Τα μέλη της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Αν. Μακεδονίας

Το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Σερρών αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης σε μήνυμά του για τον θάνατο του τέως προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστου Μέγκλα τονίζει:

«Ο αγωνιστής, ο οραματιστής, ο ακούραστος, ο επίμονος,  ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και επί δέκα χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, ο εξαίρετος οικογενειάρχης, ο αγαπημένος φίλος Χρήστος Μέγκλας έφυγε ξαφνικά, από κοντά μας. Η προσφορά του στο επιχειρείν, τον επιμελητηριακό θεσμό, την κοινωνία είναι ανεκτίμητη. Η παρακαταθήκη του τεράστια. Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Aισθανόμαστε και είμαστε φτωχότεροι. Εκφράζω την οδύνη μου για τον πρόωρο χαμό του Χρήστου Μέγκλα και εύχομαι ο Θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένειά του και τους οικείους του».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΓΕΩΤΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Πρόεδρός του
κ. Σπυρίδων Μάμαλης εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους
στην οικογένεια του Χρήστου Μέγκλα, Γεωπόνου, πρώην Μέλους του Δ.Σ. του
Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών.
Ο Χρήστος Μέγκλας, συνάδελφος και μέλος της οικογένειας των Γεωτεχνικών και του
Επιμελητηρίου με πολύπλευρη προσφορά άφησε το στίγμα του όχι μόνο στον γεωτεχνικό
χώρο αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την πολύτιμη
προσφορά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Από το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Ο Χρήστος Μέγκλας γεννήθηκε στις Σέρρες το 1957. Παντρεμένος με την Ελίζα Κουγιουμτζόγλου με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Βασίλη.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1981, έκανε το πρώτα του επιχειρηματικά βήματα ιδρύοντας οικοδομική εταιρεία με τον αδερφό του Κωνσταντίνο σε ηλικία 20 ετών.
Στη συνέχεια κατατάχθηκε στο Πυροβολικό οπού υπηρέτησε για 28 μήνες σαν Αξιωματικός – Τοπογράφος. Ενώ κατά το διάστημα 1983-1987 εργάστηκε σαν Γεωπόνος στην Ε.Α.Σ. Νιγρίτας.
Ίδρυσε τρείς εταιρείες ως συνέχεια της επιχείρησης του πατέρα του (που είχε ιδρυθει το 1942) την “Χρήστος Μέγκλας & ΣΙΑ Ο.Ε.” ,την “Σ.Μέγκλα & ΣΙΑ Ο.Ε.” και την “Ρύζιταλ Ο.Ε.” οι οποίες το 1998 συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την “Χρήστος Μέγκλας ΑΒΕΕ” στην οποία ήταν Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος.
Η εταιρεία αυτή  εξελίχθηκε σε βιομηχανία λιπασμάτων με εισαγωγή, εμπορία και παραγωγή σπόρων και με πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σήμερα απασχολεί τριάντα άτομα προσωπικό, με εγκαταστάσεις ιδιόκτητες στη Σέρρες και ενοικιαζόμενες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  και συνεχώς αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά  και είναι ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου πανελλήνια.
Ως νέος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για τα προβλήματα του επιχειρηματικού του κλάδου.
Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Π.Ο.Σ.Ε.Γ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων) ,μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε. έως τον Απρίλιο του 2011 , Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Π.Ε.Σ.(Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων) μέλος του Δ.Σ. της Σ.Π.Ε.Λ. (Σύνδεσμος Παραγωγών, Εμπόρων Λιπασμάτων) και μέλος της επιτροπής Εθνικής Στρατηγικής Δημητριακών του Υ.Π.Α.Α.Τ. (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) από το 2007-2009.
Στην πλούσια συνδικαλιστική του δράση έκανε καινοτόμες προτάσεις για τη διαχείριση της γεωργικής παραγωγής ,την καταπολέμηση του παραεμπορίου και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων.
Το 2009 η κοινωνική του δράση επεκτείνεται και στον χώρο του αθλητισμού όταν εκλέγεται Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην SuperLeague το 2010, ενώ από το 2011 είναι μέτοχος και Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Εθνικός Γαζώρου Σερρών, η οποία το 2012 ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια ομάδα της Football League II.   
Στα τέλη του  2010 ίδρυσε την ανεξάρτητη επιμελητηριακή κίνηση <<Ανάπτυξη Ν. Σερρών>> με την οποία συμμετείχε, ως επικεφαλής ,στις επιμελητηριακές εκλογές τον Νοέμβριο του 2011 όπου και εκλέχτηκε Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Σερρών.
Στις 20/12/2012 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης προγραμμάτων  ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
Από 23/1/2012 υπήρξε Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ <<ΕΡΜΗΣ>> , και της αναπτυξιακής εταιρίας  << ΕΠΑΝΕΣΕΡ>>.  
Από 21/6/2012 ήταν εκπρόσωπος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδας στην ομάδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ & ΤΟΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΜΕΑ -2014-2020

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ