Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Η 17η Γενική Εκλογική Συνέλευση της ΕΛΟΠΥ ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

Η 17η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, ανέδειξε μετά από αρχαιρεσίες νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον Απόστολο Τουραλιά, ο οποίος επανεξελέγη για 3η συνεχόμενη φορά.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Τακτικά Μέλη ΔΣ

Πρόεδρος: Απόστολος Τουραλιάς (Ανδρομέδα ΑΕ)

Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λυμπέρης (Philosofish ΑΕ)

Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Χεκίμογλου (Μπαστιά ΑΕ)

Ταμίας: Κωνσταντίνος Μπόκας (Plagton ΑΕ)

Μέλος: Λάρα Μπαράζι – Γερουλάνου (Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΕ)

Μέλος: Σπυρίδωνας Γιαννουλάτος (Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ)

Μέλος: Λεωνίδας Κολιούλης (Avramar ΑΕ)

Μέλος: Στέφανος Ντήμας (Ιχθυοκαλλιέργειες Ποσειδωνία ΕΠΕ)

Μέλος: Ιωάννης Καλούμενος (Blue Farm ΑΕ)

Αναπληρωματικά Μέλη

Μέλος: Χρήστος Μητσάκος (Καρχαρίας ΕΠΕ)

Μέλος: Σταύρος Τόκας (Γράμμος ΑΕ)

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος ανάμεσα στα 22 Μέλη σχετικά με τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Οργάνωση την επόμενη διετία. Προτεραιότητα θα δοθεί στα θέματα βιωσιμότητας του κλάδου και στη στοχευμένη προώθηση του ελληνικού ψαριού εκτροφής στις διεθνείς αγορές, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις μέχρι τώρα δράσεις, με στόχο την αύξηση της ζήτησης.  Παράλληλα, θα συνεχιστούν οι θεσμικές παρεμβάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και το πολυδιάστατο έργο της ΕΛΟΠΥ σε όλους τους τομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις νέες μικρομεσαίες εταιρείες του κλάδου, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στην ΕΛΟΠΥ. 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε για την παροχή ενίσχυσης στον κλάδο εντός του 2022, με δεδομένο το αυξημένο κόστος παραγωγής των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που έχει προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης. Άλλα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν μεταξύ των Μελών ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των εταιρειών του κλάδου, η ευζωία των ιχθύων και η ποιότητα των ιχθυοτροφών, που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του τελικού παραγόμενου προϊόντος.

Ο Απόστολος Τουραλιάς δήλωσε με αφορμή την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου: «Η ψήφος εμπιστοσύνης των μελών μας, κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και ενισχύει τη δέσμευσή μας απέναντι στον κλάδο. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε εντατικά το έργο της προώθησης των στόχων της ΕΛΟΠΥ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού ψαριού στις διεθνείς αγορές, την αύξηση της παραγωγής και της ζήτησης, αλλά και της ικανής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης των συμφερόντων των Μελών μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δυναμικά για την πρόοδο και την εξέλιξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την καταξίωση και αποδοχή του κλάδου και του ελληνικού ψαριού εκτροφής από τον Έλληνα καταναλωτή.»

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ