Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη υπουργού εργασίας στην Ξάνθη σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα

Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πραγματοποίησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστας Χατζηδάκης, ανάμεσα σε άλλες επισκέφτηκε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα όπως η ΣΕΚΕ και τα Θερμοκήπια Θράκης.

Συμμετείχαν μαζί του το κλιμάκιο βουλευτών που απαρτίζονταν από τον βουλευτή Ξάνθης Σπύρο Τσιλιγγίρη, τον βουλευτή Ροδόπης Ευρυπίδη Στυλιανίδη, την βουλευτή Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και τον βουλευτή Ημαθίας Σπύρο Μπαρτζώκα.

Ο ίδιος υπουργός ανέφερε σε δηλώσεις του:
Δυναμικές επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες δουλειές τα τελευταία τρία χρόνια, με αισιόδοξες προοπτικές για το άμεσο μέλλον. Μεγάλη πρόοδος με τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων. Ισονομία για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που κρατώ από τη σημερινή περιοδεία μας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, που έχει, φυσικά, προβλήματα αλλά έχει και μεγάλες δυνατότητες. Μαζί μου ο τοπικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, η βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα και ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας.

Τις μεγάλες δυνατότητες της Ξάνθης αναδεικνύει η επίσκεψή μας σε τρεις τοπικές παραγωγικές μονάδες: τη Συνεταιριστική Επιχείρηση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ ΑΕ), τη Sunlight που ασχολείται με την αποθήκευση ενέργειας και τα Θερμοκήπια Θράκης. Τρεις επιχειρήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, δημιουργούν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας. Και δουλειά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να φέρουν πιο κοντά τους ανέργους και τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη. Παράλληλα, πήγαμε στην τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος τόσο από τη δουλειά που γίνεται από τους υπαλλήλους όσο και από τις υποδομές.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η περιφέρεια με τη μεγαλύτερη μείωση στο στοκ των εκκρεμών συντάξεων. Και βεβαίως θα είναι οι υπάλληλοι που βγάζουν συντάξεις από εκείνους που θα βραβεύσουμε το επόμενο διάστημα. Διότι πολλές φορές έχω τονίσει ότι πρέπει να επιβραβεύονται και ηθικά όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ