Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Εκδήλωση της ΕΕΕΒΦΒ στα πλαίσια της έκθεσης “Ελληνικές Φυλές Ζώων – ένας κρυμμένος θησαυρός”

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα στην Αθήνα: «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή»

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών (ΕΕΕΒΦΒ) πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή», σε συνεργασία με το δίκτυο «Αμάλθεια».

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Α. Τσίγκα, ενεργό μέλος της ΕΕΕΒΦΒ, και χαιρετισμούς απεύθυναν δια ζώσης ο π. Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο τ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Λιβανός μέσω της εκπροσώπου του κας Δ. Κεχαγιά. Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ κα Χ. Καλογήρου εκπροσωπήθηκε από την συνεργάτιδά της, κτηνίατρο, κα Α. Χαραλαμποπούλου.

Ακολούθησαν τρεις ομιλίες (α) του προέδρου της Ένωσης κ. Α. Τσαπραΐλη με θέμα τις σημαντικότερες δράσεις (2016-2022) και τους στόχους της ΕΕΕΒΦΒ, (β) της κτηνίατρου κας Π. Βράντζα με θέμα «Εκτατική εκτροφή Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών: η συνταγή για προϊόντα ανώτερης ποιότητας», και (γ) του γεν. γραμματέα της Ένωσης Δρ Ι. Καζόγλου με θέμα τον οικολογικό ρόλο της εκτακτικής κτηνοτροφίας με έμφαση στην Βραχυκερατική φυλή.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν 80 περίπου συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φίλοι της «Αμάλθειας». Ακολούθησε ελαφρύ δείπνο με προϊόντα από Αυτόχθονες Ελληνικές Φυλές, με κύριο συστατικό το Κρέας της Βραχυκερατικής Φυλής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο μιας μοναδικής έκθεσης που διοργάνωσε η «Αμάλθεια» με τίτλο «Ελληνικές Φυλές Ζώων – ένας κρυμμένος θησαυρός», στην οποία παρουσιάζονται οι Ελληνικές Αυτόχθονες Φυλές αγροτικών ζώων μέσα από ακουαρέλες και σκίτσα του διάσημου Αυστραλού ζωγράφου Jason Roberts. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Μαΐου και σε αυτήν ο επισκέπτης μπορεί επίσης να δει και να προμηθευτεί το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από την «Αμάλθεια» με τον ίδιο τίτλο.

Προηγούμενη ανάρτηση του agroekfrasi.gr:

Από τις 3 έως τις 24 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων το δίκτυο «Αμάλθεια» διοργανώνει μια μοναδική έκθεση με τίτλο «Ελληνικές Φυλές Ζώων – ένας κρυμμένος θησαυρός», όπου παρουσιάζονται οι Ελληνικές Αυτόχθονες Φυλές μέσα από ακουαρέλες και σκίτσα του διάσημου Αυστραλού ζωγράφου Jason Roberts.

Η Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, ως μέλος του Δικτύου «Αμάλθεια» αλλά και ως ενεργός φορέας της πολυπληθέστερης φυλής αυτόχθονων βοοειδών στη χώρα μας, στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.
Στο πλαίσιο και στο χώρο της έκθεσης, η Ένωσή μας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Γνωριμία με τη Βραχυκερατική Φυλή» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στις 17:00.

Επισυνάπτεται πρόσκληση για την εκδήλωση.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ