Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Δ. Καπούνης : «Θα έλθει η στιγμή που γάλα στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει! 11 κτηνοτρόφοι εγκατέλειψαν εντός του 2022»

Στον «αέρα» της εκπομπής των Γιώργου Παγάνη και Αναστασίας Γιάμαλη στον Real FM αλλά και του «Εκρηκτικού Δελτίου» του ΑΡΤ φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας (και όχι μόνο) και τα οποία ανέδειξε στις συνεντεύξεις του ο Δ. Καπούνης ήταν και το ότι η παραγωγή γάλακτος στην Νάξο έχει μειωθεί πάρα πολύ εξαιτίας του μεγάλου κόστους παραγωγής και της ακρίβειας που δημιουργούν δυσβάσταχτα προβλήματα στους κτηνοτρόφους.

Επανέλαβε, δε, την δυσοίωνη πρόβλεψή του πως στο τέλος του 2022 «θα υπάρχει μεγάλη έλλειψη γάλακτος στην αγορά», ενώ ζήτησε γι’ άλλη μια φορά από την Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσα στο 2022 έντεκα κτηνοτροφικές μονάδες της Νάξου έχουν βάλει λουκέτο.

Τέλος, ο Δ. Καπούνης αναφέρθηκε εκ νέου στο ότι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. εξαντλήθηκε και ζήτησε από τους καταναλωτές να προσέχουν για… απομιμήσεις του θησαυρού της ναξιώτικης γης!

Η συνέντευξη του Δ. Καπούνη στον Real FM:

Η συνέντευξη του Δ. Καπούνη στο ΑΡΤ:

Εξαντλήθηκε η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κι από Δεκέμβριο θα επανακυκλοφορήσει στην αγορά – μέχρι τότε, όμως, η Ε.Α.Σ. έχει τονίσει (σε σχετική ανακοίνωσή της) στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι κάποια… απομίμηση!
Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Σταθοπούλου για το ειδικό ένθετο του ΕΡΤ News για την πρωτογενή παραγωγή, με δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ., Δημήτρη Καπούνη και τον Ναξιώτη πατατοπαραγωγό, Στέλιο Βαθρακοκοίλη:

Η συνέντευξη του Δ. Καπούνη στo ERT News:

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ