Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Δόθηκε παράταση στα σχέδια βελτίωσης στις πληρωμές-δικαίωση της “Α”

Από τις 18/9 είχε γράψει η εφημερίδα ΑγροΈκφραση ότι ετοιμάζεται παράταση στις πληρωμές των σχεδίων βελτίωσης και δικαιωθήκαμε. Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι υπογράφηκε η 8η τροποποποίηση, όπου με την τροποποίηση αυτή, παρατείνεται το διάστημα υποβολής του πρώτου αιτήματος πληρωμής στους 24 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης πράξεων.

Να σημειώσουμε ότι οι αιτήσεις πληρωμών έληγαν στα τέλη Οκτωβρίου πράγμα που έκανε αρκετούς επιλαχόντες από τους 3.800 να ελπίζουν να πάρουν την θέση αυτών που δεν είχαν κάνει τίποτα έως τώρα. Μια δυσάρεστη εξέλιξη για τους επιλαχόντες, ευχάριστη για το σχεδόν 50% των εγκεκριμένων αγροτών και πάνω που δεν έχουν υλοποιήσει καθόλου.

Επιπλέον, με την εν λόγω τροποποίηση:
1. Προστίθεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος τροποποίησης σε περίπτωση ολοκλήρωσης επενδυτικού σχεδίου χωρίς την υποβολή αιτήματος πληρωμής. 
2. Διευκρινίζεται η υποχρέωση πραγματοποίησης επιτόπιας επίσκεψης σε περίπτωση υποβολής αιτήματος ολοκλήρωσης.
3. Διευρύνεται η δεξαμενή των υπαλλήλων που μπορούν να συμμετέχουν στις επιτροπές παρακολούθησης με υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Διευθύνσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης των σχεδίων βελτίωσης. 

Του Ντίνου Μακά

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ