Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024

Διαμαρτυρία λαϊκατζήδων για τις άδειες

Ανακοίνωση έστειλαν και διαμαρτύρονται η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης. Αναλυτικότερα αναφέρεται η επιστολή:

Προς Γεν. γραμματέα Εμπορίου

κ. Αναγνωστοπουλο Σωτήρη

ΘΕΜΑ: Προβλήματα που έχουν προκύψει από την καθυστέρηση της ανανέωσης των παραγωγικών αδειών.

Μετά την ψήφιση του Ν.4849/21 όπου δεν ήταν ξεκάθαρο ποιός είχε την αρμοδιότητα της ανανέωσης των παραγωγικών αδειών δηλαδή Δήμοι ή Περιφέρεια, δεν ανανέωναν τις άδειες με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες υφιστάμενες άδειες που έχουν λήξει εδώ και ένα 6μηνο. Κινδυνεύουν να χάσουν οι παραγωγοί τις θέσεις δραστηριοποίησης τους λόγω του ότι στον Ν.4849/21 άρθρο 17 παρ 1α αναφέρει “Υποβάλλει στην αρμόδια αρχή αίτημά για την ανανέωση της άδειας δραστηριοποίησης του εντός προθεσμίας 30 ημερών από την λήξη της ισχύος της υφιστάμενης “.

Ζητούμε άμεσα λοιπόν με έκδοση εγκυκλίου προς όλους τους φορείς ανανέωσης των παραγωγικών αδειών και παράταση 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης της εκάστοτε άδειας ώστε να άρουν όλα τα προβλήματα της αρχής της εφαρμογής του Νόμου. Επισημάνουμε δε μετά την τροπολογία του Ν.4933/22 στις 20 Μαΐου 2022 (που με παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας ξεκαθαρίστηκαν οι αρμοδιότητες αυτών) οι ανανεώσεις που αφορούν παραγωγούς ΕΚΤΟΣ Θεσσαλονίκης και Αττικής αρμόδια αρχή ορίζεται η Διεύθυνση Εμπορίου της εκάστοτε Αντιπεριφέρειας , όπου ακόμα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν μιας που είναι υποστελεχομένες και χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα να συγχρονιστούν. Επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΝΈΩΣΗΣ των παραγωγικών αδειών για να μην αντιμετωπίζουν τυχόν προβλήματα οι παραγωγοί. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για το Δ. Σ

Ο Πρόεδρος Μακριδης Βασίλειος

Ο Γεν.γραμματέας Καρυπιδης Ανέστης

Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ