Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Διαμαρτυρία αγροτών στην Μεσσηνία για τα παλιά δάνεια

Σε διαμαρτυρία προέβη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στη Μεσσήνη.Ο Σύλλογος αναφέρει , ότι «δικηγορικά γραφεία καλούν συνάδελφους αγρότες, ουσιαστικά βάζοντας τους το μαχαίρι στο λαιμό, για τα χρέη που έχουν οι αγρότες της περιοχής από παλιά δάνεια που είχαν πάρει απ’ την πρώην Αγροτική τράπεζα – ΑΤΕ».

Συνολικά, επισημαίνει, «τα τελευταία χρόνια οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού αλλά και σε όλη την χώρα, βλέπουμε να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας, με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας και το κόστος παραγωγής συνεχώς να αυξάνεται. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε και να βρισκόμαστε τελικά υπερχρεωμένοι».

Απαιτούμε και διεκδικούμε, τονίζει ο Σύλλογος:

-«Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο “κόκκινο” συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.

-Να αναπληρωθεί στο 100%, τώρα το χαμένο εισόδημα, προκειμένου να μείνει ένα εισόδημα για τις αγροτικές οικογένειες και να καλυφθεί το κόστος για την έναρξη της επόμενη παραγωγής. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική φροντίδα και παραγωγή, και να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

-Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην τιμή που αγοράζουν μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικής – οικιακής παροχής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ