Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στην Ηλεία

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ) πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 4 Ιουνίου τον πρώτο κύκλο εκδηλώσεων με θέμα «Η αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα»στην περιοχή της Φολόης στην Ηλεία.Η πρωτοβουλία αποτέλεσε επιμέρους δράση του εγχειρήματος«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης στις Μηλιές», την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει ο Οργανισμός με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe.

Η εκδήλωση δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για τον γόνιμο διάλογο των συμμετεχόντων σχετικά με την ανάδειξη ευκαιριών, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Φολόης, με επίκεντρο το χωριό Μηλιές. Ανέδειξε, επίσης τις ευκαιρίες διασύνδεσης των τοπικών προϊόντων με την εγχώρια αγορά και ευρύτερα, ενέργειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής.  Οι ομιλητές μοιράστηκαν με τους ωφελούμενους του προγράμματος την εμπειρία τους ως πολύπειρα στελέχη του κλάδου.

Συγκεκριμένα, στην συζήτηση συνεισέφεραν ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, ειδικός στη σύσταση και λειτουργία συνεργατικών αγροτικών και μεταποιητικών σχημάτων και οργανισμών, ο Νικόλαος Γούσιος, Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ» και η Μαρία Αποστόλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Netafim Ελλάς.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις διάφορες μορφές των συνεργατικών σχημάτων, για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά και επιχειρηματικά εργαλεία και για πρακτικές ιδιαίτερα χρήσιμες σχετικές με τις δραστηριότητές τους στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε με θέρμη και η απήχηση του πρώτου κύκλου του προγράμματος υπήρξε ιδιαίτερα θετική. Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»,με την υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe,θα συνεχίσει να συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου της αγροδιατροφής με περιφερειακά προγράμματα και εκπαιδεύσεις που έχουν θετικό πρόσημο για την παραγωγή και την οικονομία του τόπου.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ