Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χίγκας

Έφυγε από τη ζωή στις 22 Απριλίου 2021, μετά από πολυήμερη νοσηλεία και μάχη με τον κορονοϊό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ Γιάννης Χίγκας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «Ο Γιάννης Χίγκας υπήρξε ο πρωτεργάτης της ραγδαίας ανάπτυξης της Εταιρίας Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα του αείμνηστο Γιώργο Χίγκα. Από νεαρή ηλικία και με έντονο το πάθος και την αγάπη για τον αγροτικό τομέα, κατάφερε να γίνει αγαπητός σε όλη την αγροτική κοινωνία και να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των αγροτών μας.

Παράλληλα με την εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων, ο Γιάννης Χίγκας κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει τους ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, μια Εταιρία με καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα, στην παραγωγή, την επεξεργασία, την τυποποίηση και την εμπορία της βρώσιμης ελιάς. Η αλματώδης ανάπτυξη της Εταιρίας οδήγησε στην υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσής του.

Αποτελεί για όλους εμάς δέσμευση, υποχρέωση και στόχος ζωής, στην μνήμη του αγαπημένου μας Προέδρου, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και να φτάσουμε τις Εταιρίες που τόσο αγαπούσε, εκεί που ο ίδιος ονειρευόταν».

Ο αγαπητός και δραστήριος Γιάννης κατέληξε στην ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Σερρών όπου νοσηλευόταν.

Η εφημερίδα «ΑγροΈκφραση» και το site agroekfrasi.gr, εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια καθώς και στους εργαζομένους των επιχειρήσεων του Γιάννη Χίγκα.

Αγροτική Έκθεση Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης Ιούλιος 2019, ο Ντίνος Μακάς με τον Γιάννη Χίγκα
και τον Σάββα Μπαλουκτσή (φωτό αρχείου)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕΑΜ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (Σ.Ε.Α.Μ.) συνελθών εκτάκτως μετά την απώλεια του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιωάννη Χίγκα, σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στην μνήμη του, αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να τιμήσει την μνήμη του σε ειδική εκδήλωση του Συνδέσμου που θα οργανωθεί στο μέλλον.
  • Να καταθέσει στη μνήμη του το ποσό των 1.000 ευρώ σε ίδρυμα που θα αποφασισθεί σε συνεννόηση με την οικογένεια
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στα ΜΜΕ

22 Απριλίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΜ

Με βαθιά θλίψη η ΔΕΘ-Helexpo αποχαιρετά τον στενό φίλο και συνεργάτη της, Γιάννη Χίγκα

Έναν στενό φίλο και διαχρονικό συνεργάτη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ, Γιάννη Χίγκα, αποχαιρετά σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλειά του. Ο Γιάννης Χίγκας, επί σειρά ετών εκθέτης στις εκθέσεις Agrotica και Zootechnia, βρισκόταν πάντα στο πλευρό του εθνικού εκθεσιακού φορέα και με τη θετική του στάση και τη μακρά εμπειρία του στήριζε τις διοργανώσεις, συμβάλλοντας στην εξέλιξή τους.

Η συνεισφορά του στον αγροτικό κλάδο τόσο στο επιχειρηματικό πεδίο όσο και ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) ήταν πολύτιμη. Ο Γιάννης Χίγκας αγαπούσε τον πρωτογενή τομέα και όλες οι προσπάθειές του ήταν προσανατολισμένες στην ενίσχυση και στον εκσυγχρονισμό του, πάντα με φρέσκες ιδέες και φιλόδοξα οράματα. Πέραν δε της επιχείρησης εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων, είχε δημιουργήσει και την εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας βρώσιμης ελιάς «ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», με καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας το πάθος του για τον αγροτικό τομέα.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα, που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Μάλιστα, η ΔΕΘ-Helexpo αποφάσισε να διαθέσει ένα ποσό στη μνήμη του Γιάννη Χίγκα σε σκοπό που θα επιλέξει η οικογένειά του. 

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ