Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, έλαβε χώρα – με απαρτία συμμετοχής –
η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
(ΕΝ.Ο.Α.Α.), στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας, στην οδό Σπύρου Αγγέλη 14, στην
Παιανία.
Κατά τη διάρκειά της Γενικής Συνέλευσης, παρουσιάστηκαν απολογιστικά
οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του έτους 2023, καθώς και ο
οικονομικός απολογισμός. Ακολούθησαν αρχαιρεσίες, από τις οποίες προέκυψε
το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, για την επόμενη διετία.
Οι αρμοδιότητες του νέου ΔΣ, καθορίστηκαν στην πρώτη σύγκλισή του, που
έλαβε χώρα την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, στο Οινοποιείο Παπαγιάννη.
Το νέο ΔΣ, απαρτίζεται πλέον από 8 μέλη, εκπροσώπους των οινοποιείων-
μελών της Ένωσης, με το ακόλουθο σχήμα:
Αναστασία Φράγκου – Πρόεδρος – Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου
Σταμάτης Μυλωνάς – Αντιπρόεδρος – Μικροοινοποιία Μυλωνά
Μαριλένα Παπαγιάννη-Σιδέρη – Γραμματέας – Οινοποιείο Παπαγιάννη
Χρυσάνθη Ζεγγίνη – Ταμίας – Οινοποιείο Ζεγγίνη
Δημήτρης Λιέπουρης – Μέλος – Οινοποιείο Λιέπουρη
Βασίλης Μάρκου – Μέλος – Αμπελώνες Μάρκου
Ευάγγελος Νικολού – Μέλος – Οινοποιείο Νικολού
Χρήστος Φωτιάδης – Αναπληρωματικό Μέλος – Οινότρια Γη Κώστα
Λαζαρίδη
Ως πρώτη δράση του νέου ΔΣ, ορίστηκε η συμμετοχή της ΕΝ.Ο.Α.Α., στην
έκθεση FoodExpo – Oenotelia, που έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, από τις
9 έως τις 11 Μαρτίου, με ιδιαίτερο περίπτερο, αφιερωμένο στις Ρετσίνες της
Αττικής, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας ανάδειξης της ποιοτικής
διάστασης της Ρετσίνας, του μοναδικού αυτού προιόντος Ονομασίας Κατά
Παράδοση.
Στο Retsina Stand της FoodExpo – Oenotelia, συμμετείχαν τα ακόλουθα 12
οινοποιεία – μέλη της Ένωσης:
Αμπελώνες Μάρκου, Κρασιά Αγγέλου, Μικροοινοποιία Μυλωνά, Οικογένεια Γέωργα,
Οινοποιείο Άωτον, Οινοποιείο Γκίκα, Οινοποιείο Δάβαρη, Οινοποιείο Λιέπουρη,
Οινοποιείο Νικολάου, Οινοποιείο Νικολού, Οινοποιείο Παπαγιάννη, Οινοποιία
Αναστασίας Φράγκου και ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου.
Οι 20 ετικέτες από Ρετσίνες της Αττικής, παρουσιάστηκαν συγκεντρωτικά στο
Retsina Stand, χωρισμένες σε 4 θεματικές ομάδες:
I. Η Φινέτσα και το Φρούτο της Ρετσίνας (7 ετικέτες)
II. Το Σώμα της Ρετσίνας στην Παράδοση και το Φαγητό (6 ετικέτες)
III. Ο Ιδιαίτερος Οινικός Χαρακτήρας της Ρετσίνας (4 ετικέτες)
IV. Η Παλαίωση της Ρετσίνας (3 ετικέτες)
ενώ παρουσιάστηκαν ομαδικά και στην Πλατεία Γευσιγνωσίας της Oenotelia.
Στην έκθεση FoodExpo – Oenotelia, συμμετείχαν με τα περίπτερα των Δήμων
στους οποίους υπάγονται και τα ακόλουθα οινοποιεία – μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α:
Αμπελώνες Μάρκου, Γκίκας Οινοποιητική, Κρασιά Αγγέλου, Κτήμα Εύοινος,
Μαρκό – Συνεταιριστική Οινοβιομηχανία, Νικολακόπουλος Αναστάσιος & ΣΙΑ
ΟΕ, Νικολάου Θωμάς – Το κελάρι του Θωμά, Οικογένεια Γέωργα, Οινοποιείο
Άωτον, Οινοποιείο Παναγιώτου, Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, Οινοποιία Β.
Μάρκου, Greek Wine Cellars, Papagiannis Winery, Tsouris Wines.
Στο πλαίσιο της τόνωσης της εξωστρέφειας της ΕΝ.Ο.Α.Α., θα ακολουθήσουν
τακτικές ενημερώσεις για τα νέα της Ένωσης, τους επόμενους στόχους του Δ.Σ.
και τις δραστηριότητες των οινοποιείων – μελών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τη διάθεση για να
επικοινωνήσετε τις δραστηριότητες της ΕΝ.Ο.Α.Α.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της ΕΝ.Ο.Α.Α.