Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Veltia: η εταιρεία του ομίλου Ευθυμιάδη επεκτείνεται στην Τουρκία

Την παρουσία του στην αγορά της Τουρκίας ενισχύει ο όμιλος εργαστηρίων Veltia Labs for Life (πρώην Agrolab-RDS), του οποίου ηγείται ο Θύμης Ευθυμιάδης, με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του εργαστηρίου Sta Kalite Kontrol στη Μερσίνη, η οποία οριστικοποιήθηκε
την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που ιδρύθηκε το 2011 και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναλύσεων στον τομέα των τροφίμων, των ζωοτροφών και του περιβάλλοντος, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια ο κύκλος εργασιών του ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ. Σε δήλωσή του, ο κ. Ευθυμιάδης τόνισε πως η «πολλά υποσχόμενη» αυτή κίνηση θα οδηγήσει σε περαιτέρω άμεσες επενδύσεις στην Τουρκία, σε επιλεγμένα εμπορικά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας, προκειμένου η Veltia να επεκτείνει τις υπηρεσίες που παρέχει σε εγχώριους και διεθνείς συνεργάτες. Από την πλευρά του, ο Melih Aydogdu, διευθύνων σύμβουλος της STA, ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκταθεί τοπικά σε νέες υπηρεσίες ανάλυσης, καλύπτοντας ακόμα περισσότερες ανάγκες των πελατών της.
Συνεχίζεται η επέκταση της Veltia
Να σημειωθεί ότι η Veltia είχε ήδη παρουσία στην τουρκική αγορά, καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη γειτονική χώρα, με έδρα την Αττάλεια. Η Veltia δραστηριοποιείται επίσης σε Κύπρο και Βουλγαρία, καθώς και στην Ελλάδα, με εργαστήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Η εταιρεία από το 2019 αποτελεί μέλος του πολυεθνικού ομίλου εργαστηρίων Tentamus, με έδρα το Βερολίνο, στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας του ομίλου με την Agrolab-RDS του ομίλου Ραιδεστός. H μεταξύ τους συμφωνία προέβλεπε τη διατήρηση του ελληνικού μάνατζμεντ, με ταυτόχρονη σημαντική αύξηση της διεθνούς δραστηριότητας της εταιρείας, μέσω στοχευμένων εξαγορών ή και δημιουργίας νέων εργαστηριακών εγκαταστάσεων, στη νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία.
Το προφίλ του STA
Το εργαστήριο STA είναι διαπιστευμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17025 σε ένα ευρύ φάσμα αναλύσεων και παραμέτρων, ενώ είναι επίσης εγκεκριμένο από το υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας. Τα εργαστήρια του STA παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε αναλύσεις χημικές, μικροβιολογικές, μοριακές, GMO, υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και τοξινών, καλύπτοντας τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, τον έλεγχο των εισαγόμενων προϊόντων στη χώρα και σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις ελέγχου των εξαγόμενων αγροδιατροφικών προϊόντων της Τουρκίας.
Πηγή: Σπύρος Πιστικός-Foodreporter

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ