Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

To DEUTZ-FAHR 5D TTV Stage V ανεβάζει ψηλά τον πήχη στις αγροτικές καλλιέργειες

To DEUTZ-FAHR 5D TTV Stage V ανεβάζει ψηλά τον πήχη στις αγροτικές καλλιέργειες

Η νέα Σειρά 5D TTV Stage V αντιπροσωπεύει μία προηγμένη γκάμα τρακτέρ που προορίζονται για αγροτικές καλλιέργειες. Πρόκειται για μία σειρά εξαιρετικά ευέλικτων μηχανημάτων που έχουν σχεδιαστεί για άνετες εργασίες τόσο στο χωράφι, όσο και σε περιορισμένους χώρους, όπως οι οπωρώνες και οι αμπελώνες. Τα συγκεκριμένα τρακτέρ είναι ειδικά μελετημένα για να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την αποδοτικότητα. Αυτά τα τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου (Load Sensing) και αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά όπως η ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός άξονα και το πλήρες πακέτο λύσεων έξυπνης γεωργίας SDF (Smart Farming Solutions), μία σουίτα που περιλαμβάνει πλήρως ενσωματωμένα συστήματα καθοδήγησης καθώς και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της γεωργίας του μέλλοντος.

Οι συμπαγείς, νέοι κινητήρες FARMotion 45 Stage V είναι ακόμα πιο ισχυροί και οικονομικοί από τους προκατόχους τους. Οι τετρακύλινδρες εκδόσεις της νέας Σειράς 5D TTV περιλαμβάνουν τεχνολογικές καινοτομίες, όπως ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος  ιξώδης ανεμιστήρας viscostatic, φίλτρα αέρα PowerCore και μία λειτουργία OverBoost  έως10 HP. Οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του πακέτου μετεπεξεργασίας καυσαερίων επέτρεψαν το σχεδιασμό ενός εξαιρετικά στενού και κεκλιμένου καπό, ώστε να εξασφαλίζεται η ίδια απρόσκοπτη ορατότητα για τον χειριστή. Κάθε έκδοση αυτής της τελευταίας γενιάς FARMotion 45 αποδίδει ακόμα περισσότερη ισχύ και ροπή σε όλες τις στροφές του κινητήρα. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 5115 D TTV αποδίδει την εντυπωσιακή μέγιστη ισχύ των 126 HP,  με ενεργή τη λειτουργία OverBoost.

Το κιβώτιο TTV κατανέμει ομαλά την ισχύ στους τροχούς σε όλες τις συνθήκες,  με εξαιρετική αποδοτικότητα, εξασφαλίζοντας την ίδια στιγμή εξαιρετική αξιοπιστία. Τα μοντέλα 5D TTV μπορούν να κινούνται με 40 km/h μόλις στις 1.730 στροφές ανά λεπτό, ενώ η κονσόλα MaxCom προσφέρει στο χειριστή εξαιρετικά διαισθητικό έλεγχο όλων των κύριων λειτουργιών του μηχανήματος και του κιβωτίου από τις άκρες των δακτύλων του. Το PTO είναι επίσης σχεδιασμένο για να μεγιστοποιεί τη λειτουργικότητα, την ευελιξία και την απόδοση, και διατίθεται στάνταρ με εναλλάξιμο άξονα και τη λειτουργία AUTO PTO που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το PTO αυτόματα ανάλογα με το ύψος ανύψωσης. Τρία προγράμματα στροφών (PTO modes) προσφέρονται στάνταρ : 540 rpm, 540ECO και 1000 rpm. Ένα πίσω groundspeed PTO (ταχύτητα εδάφους) και ένα εμπρός 1000 rpm PTO διατίθενται προαιρετικά. Η λειτουργία ενεργούς συγκράτησης “Power Zero” και το υδραυλικό χειρόφρενο (HPB Hydraulic Parking Brake) συμπληρώνουν το εξαιρετικό τεχνολογικό περιεχόμενο αυτών των μηχανημάτων, καθιστώντας τη Σειρά  5D TTV την τέλεια επιλογή για ασφαλείς εργασίες στα πλέον λοφώδη ή επικλινή εδάφη.

Η νέα Σειρά 5D TTV Stage V ανεβάζει επίσης τον πήχη με μοναδικές λειτουργίες για τους άξονες και τα φρένα, με καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως η (προαιρετική) ανεξάρτητη ανάρτηση στον εμπρός άξονα, καθώς και με μία ενεργή υδροπνευματική εμπρός ανάρτηση, που εξασφαλίζει ασυναγώνιστη άνεση και σταθερότητα. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Anti-dive (αντιβύθισης), που αντισταθμίζει την απότομη “βύθιση” της ανάρτησης κατά το φρενάρισμα και το Anti-roll, που προσαρμόζει αυτόματα την σκληρότητα των αμορτισέρ όταν το τρακτέρ στρίβει για βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης, αυτά τα τρακτέρ διασφαλίζουν  το υψηλότερο επίπεδο άνεσης στην κατηγορία. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, PowerBrake και ηλεκτροϋδραυλικά εμπλεκόμενη 4WD, όπως και 100% μπλοκέ διαφορικό.

Η γκάμα είναι  εξοπλισμένη με ισχυρά και αρθρωτά υδραυλικά συστήματα, με μία αντλία 84 l/min ως στάνταρ. Εναλλακτικά, διατίθεται μία αντλία ανίχνευσης φορτίου 100 l/min (Load Sensing), που ήδη αποδίδει 100 l/min από τις μόλις 1.850 σαλ., για αποτελεσματική λειτουργία ακόμα και με παρελκόμενα με υψηλές απαιτήσεις ισχύος, από τις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Τα τρακτέρ DEUTZ-FAHR 5D TTV διατίθενται με έως 5 πίσω ηλεκτροϋδραυλικούς διανομείς με ελεύθερη ροή επιστροφής, 4 μεσαίους υδραυλικούς συνδέσμους που ντουμπλάρονται και δύο πρόσθετους υδραυλικούς συνδέσμους μπροστά. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω ανυψωτικό διατίθεται στάνταρ με εξωτερικά μπουτόν για το χειρισμό της ανύψωσης στο πίσω αριστερό φτερό και μία λειτουργία ενεργούς απόσβεσης ταλαντώσεων. Προφέρονται δύο εκδόσεις πίσω ανυψωτικού: μία στάνταρ έκδοση με εντυπωσιακή ανυψωτική ικανότητα 4.310 Kg και ένα συμπαγές ανυψωτικό με ικανότητα 3.660 Kg. Το προαιρετικό εμπρός ανυψωτικό έχει ανυψωτική ικανότητα έως 2.100 Kg.

Η σύγχρονη καμπίνα με 4 κολώνες προσφέρει απαράμιλλη εργονομία και άνεση, με στάνταρ χαρακτηριστικά όπως το πλήρως προσαρμοζόμενο τιμόνι, το ταμπλό που προσαρμόζεται μαζί με την κολώνα του τιμονιού, το εξαιρετικά άνετο κάθισμα με ρυθμιζόμενη πνευματική ανάρτηση, καθώς και με  ειδική ανάρτηση καμπίνας  Hydro Silent-Block. Το InfoCentrePro, με οθόνη 5”, προβάλλει με σαφήνεια όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του μηχανήματος και επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει εύκολα πολυάριθμες λειτουργίες. Όλες οι λειτουργίες χειρισμού και διαχείρισης αναβαθμίζονται με την προαιρετική οθόνη 8” iMonitor. Η καμπίνα διατίθεται επίσης  με σύστημα φιλτραρίσματος Κατηγορίας 4, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική προστασία  για τον οδηγό κατά την εφαρμογή φυτοπροστατευτικών και αγροχημικών προϊόντων, ενώ η αποκλειστική οροφή με πίσω ανοιγόμενα πάνελ προσφέρει ακόμα καλύτερη προς τα πάνω ορατότητα.

Η νέα Σειρά 5D TTV διατίθεται με μία ευρεία γκάμα ψηφιακών λύσεων που καθιστούν όλες τις εργασίες όχι μόνο πιο αποδοτικές αλλά και λιγότερο απαιτητικές για το χειριστή. Με χαρακτηριστικά όπως ένα πλήρως ενσωματωμένο, αυτοματοποιημένο σύστημα διεύθυνσης, εφαρμογές ISOBUS, διαχείριση δεδομένων και συστήματα διαχείρισης στόλου, η νέα Σειρά 5D TTV Stage V αντιπροσωπεύει μία άκρως προηγμένη πρόταση στην κατηγορία συμπαγών τρακτέρ για αγροτικές καλλιέργειες.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.  Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://www.theocarakis-tractors.gr, όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε τα νέα μας στις ειδήσεις της Google

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ