Επίσημη ανακοίνωση ΑΚΚΕΛ
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καταγγέλλει ότι στις 7 Αυγούστου, μόλις δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ Β’ 6471/3.12.2025, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑΤ προχώρησαν σε ανοιχτή παραβίαση της νομιμότητας, αποστέλλοντας οδηγία προς όλες τις ΔΑΟΚ που αναιρεί το ΦΕΚ και εξαιρεί παράνομα τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη, τους πληγέντες του 2024 και αυτούς του Ντάνιελ.
Η οδηγία αυτή : αντιστρατεύεται το ΦΕΚ, ακυρώνει δικαιώματα που προβλέπονται ρητά, εξοντώνει τους πιο βαριά πληγέντες κτηνοτρόφους, δημιουργεί τρεις ταχύτητες δικαιούχων, παρακάμπτει την πολιτική ηγεσία, αποδεικνύει πλήρη διοικητική κατάρρευση στο ΥΠΑΑΤ. Στο ΑΚΚΕΛ υπάρχει υπόνοια πως αυτοί οι ίδιοι υπάλληλοι έχουν σχέση με την εγκληματική γνωμοδότηση περί μη εμβολιασμού για την ευλογία των προβάτων.
1. Αν είναι δυνατόν ; Υπηρεσιακοί παράγοντες παρακάμπτουν ΦΕΚ που υπέγραψε ο ίδιος ο
Υπουργός.
Το ΦΕΚ Β’ 6471/3.12.2025 προβλέπει ξεκάθαρα ότι δικαιούχοι αποζημίωσης απώλειας εισοδήματος είναι : οι κτηνοτρόφοι του 2024.
οι πληγέντες από πανώλη μικρών μηρυκαστικών οι πλημμυροπαθείς του Ντάνιελ που δεν μπόρεσαν να ανασυστήσουν κοπάδι τους.
Η παράνομη υπηρεσιακή οδηγία της 7ης Αυγούστου αναιρεί το ΦΕΚ, κάτι που αποτελεί: παραβίαση της αρχής της νομιμότητας ,παράβαση καθήκοντος, διοικητική αυθαιρεσία, ακύρωση κανονιστικής πράξης, θεσμική εκτροπή.
Και τελικά πως οι υπάλληλοι του ΥΠΑΑΤ γράφουν τον υπουργό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
2. Πολιτική ευθύνη του Υπουργού ΥΠΑΑΤ.
Όταν : το ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του Υπουργού, και δύο ημέρες μετά οι υπηρεσίες του, οι δημόσιοι υπάλληλοι το ακυρώνουν, ακυρώνοντας στην ουσία τον ίδιο τον υπουργό, και αποκλείουν παράνομα τους πληγέντες από πανώλη αλλά και τους κτηνοτρόφους του 2024 και τους πληγέντες του Ντάνιελ, και δημιουργούν τρεις ταχύτητες κτηνοτρόφων, τότε η πολιτική ευθύνη είναι αδιαμφισβήτητη. Το ΥΠΑΑΤ διοικείται από γαλάζιους δημόσιους υπαλλήλους με κρυφή ατζέντα.
Η διοίκηση του ΥΠΑΑΤ δεν λειτουργεί,
οι υπηρεσίες δεν υπακούν, ο υπουργός είναι διακοσμητικό στοιχείο φερμένο εκ των Βρυξελλών.
και οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν το κόστος της υπουργικής του ανεπάρκειας και κάποιου σχεδίου με εκτελεστές δημόσιους υπαλλήλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΤΩΡΑ .
«Το ΑΚΚΕΛ ζητά την παραίτηση του Υπουργού ΥΠΑΑΤ, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Οι υπηρεσίες του παρακάμπτουν ΦΕΚ που ο ίδιος υπέγραψε, αποκλείουν παράνομα τους πληγέντες από την πανώλη τους πληγέντες του 2024 και του Ντάνιελ και οδηγούν σε θεσμική διάλυση την κτηνοτροφία.
Η διοικητική ανεπάρκεια και η αδυναμία εφαρμογής της νομιμότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν.»
3. Απαιτούμε άμεση συμμόρφωση.
Ανάκληση της οδηγίας της 7ης Αυγούστου.
Εφαρμογή του ΦΕΚ χωρίς εξαιρέσεις
Πληρωμή και των τριών κατηγοριών πληγέντων άμεσα.
Διοικητικό έλεγχο για παραβίαση κανονιστικής πράξης. Και διερεύνηση αν αυτοί που σχετίζονται με το email, έχουν σχέση με την εγκληματική άρνηση του εμβολιασμού. Οι γαλάζιοι δημόσιοι υπάλληλοι μεγάλη καταστροφή έχουν επιφέρει, με την ανοχή της εγκληματικής οργάνωσης








